Jump to content

Gogoslav

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nakon mnogo izgubljenih sati cekanja na katastru, blijedih pogleda gospoda koje tamo rade i mnogo potrosenih zivaca dosao sam tek do nekoliko "šturih" informacija. Krenimo redom; Ne postoji nigdje u gruntovnici, katastru, trgovackom sudu (na koji su me proslijedile gospode sa katastra) neki spis, odluka, presuda kojoj "institut za oplem. i proiz. bilja" preuzima ili da se bolje izrazim otima cestice na kojima sam ja upisan u vlasnickom listu. Na upit da li ja mogu koristiti (legalno) poljoprivredna zemljista u kojima se ja navodim kao vlasnik, a institut kao imaoc posjedovnog lista, receno mi je da mogu, ali da bi me jednoga dana mogli "istjerati" ili "tuziti" ako se pojavi zainteresiranost istih da ponovno obraduju ta zemljista. Nadalje mi je receno da ako ih ja zelim tuziti da ce tu biti problema posto taj institut vise ne postoji i ja u biti nemam koga tuziti sto je meni ne shvatljivo, ali ako se oni jednog dana pojave mogu mene tuziti jer koristim njihovo (jos jedna po meni "nebuloza").. Jedino da bih mogao traziti za sve cestice ispis povijesnih prijepisa (mislim da se tako zove) da bi se utvrdilo kome je od moje rodbine to "uzeto", pa da bi se onda moglo mozda nesto pokrenuti (iako mi opet nije jasno koga da tuzim ako institut ne postoji). Nakon toliko izgubljenih sati i zivaca sam odustao i odlucio uzeti nekoliko dana odmora posto mi sve to oduzima vremena a imam osjecaj da stojim na mrtvoj tocki Eto toliko da Vas informiram o mome "napredku" i molio bih za neki savjet sto dalje i kome se obratiti iako mislim da i sami vidite da je to jedan cvor koji se nece tako lako raspetljati i neznam koji vas savjet bi mi pomogao u slijedecem koraku. Hvala na citanju i lp.
  2. Provjerio sam u zemljisnim knjigama i recimo za primjer da se u nekom vlasnickom listu navodim ja,neka moja rodbina i "institiut za opl. i proizv. bilja". Mene zanima dali sada ja moram traziti posjedovni list da bih koristio to zemljiste (u ovom primjeru se radi o poljoprivrednoj povrsini) za koje imam vlasnicki list?
  3. U redu, sutra cu ici provjeriti, pa javim informacije koje sam dobio. Hvala na odgovorima!
  4. Od dokumentacije imam samo riješenje o nasljeđivanju, ostale informacije (u čijem su vlasništvu čestice) sam dobio na stranicama katastra. Nije mi jasno da meni piše da sam naslijedio česticu, a ona se navodi u tuđem vlasništvu. Ima tu terena oko kojih se ne isplati gubiti vrijeme ,ali ima i onih na kojima ima puno šume, a i neka koja su pogodna za građenje.
  5. Poštovani forumaši, nakon smrti majke dobio sam riješenje o nasljeđivanju u kojemu se među ostalim navode neke čestice koje bi trebale (po mom skromnom mišljenu) biti sada u mojem vlasništvu, međutim provjerom pojedinih čestica kao vlasnik se ne navodi moja pokojna majka već "Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja". Nakon malo istraživanja sam naletio na neke informacije koje navode da je navedeni institut još za vrijeme Jugoslavije "priskrbio" sebi neke površine koje bi oni obrađivali, te da ih je potrebno tužiti da bi mi vratili ono šta mi pripada. Sada mene zanima kako bi ja trebao formulirati tu tužbu ili kome se obratiti za daljnju pomoć oko vraćanja onoga šta mi pripada, te da li netko ima neka iskustva u vezi toga ili će se to pretvoriti u jedan Sizifov posao? Hvala unaprijed na odgovoru Goran
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija