Jump to content

sestra

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zavisi o kojoj se djelatnosti radi, ali uvijek treba na mjestu obavljanja djelatnosti (prodavaonica, salon i sl.) imati sve "papire", obrtnicu, Rješenje o početku obavljanja djelatnosti, prijave na mirovinsko i zdravstveno za obrtnika i za radnike ako ih ima zaposenih,ako se radi sa kemijskim sredstvima i otrovima tu se moraju imati posebne dozvole za rad sa takvim tvarima i osobe koje rade na takvim radnim mjestima moraju imati položene tečaje i ljekarske potvrde da mogu to raditi.
  2. Ako bismo uspjeli pronaci materijal za DNK, mogu li privatno zatraziti analizu, gdje se to radi i koliko otprilike dugo treba cekati rezultate.Hvala ...
  3. Njegova bivša se potrudila da "očisti" kuću prije nego ju je napustila, ali nešto sam načula da može sa analizom krvi najbližih srodnika, u ovom slučaju, moja krv ili drugog brata, sve naravno da mati djeteta pristane na tako nešto, jer ona to ne traži a okolo priča kakvi smo mi kad smo dijete isterali iz rođene kuće.
  4. Prvi put ucestvujem na forumu pa se bas ne snalazim, ali bih bila zahvalna ako mi se moze pomoci:brat mi je pod cudnim okolnostima izvrsio samoubojstvo a zivio je u izvanbracnoj zajednici u kojoj je rodjeno dijete.Tek nakon njegove smrti saznali smo da dijete nije upisano i da ga on nije priznao.Zena sa kojom je zivio nista ne poduzima da se dokaze ocinstvo,a drugi brat i ja bi htjeli znati da li je dijete naseg pokojnog brata.Kako to utvrditi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija