Jump to content

bumpi

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovana gospođo Vesna, puno Vam hvala na Vašim odgovorima na moja pitanja i na sva ona prije postavljena. Naravno da je jedina službena instanca koja će besplatno dati informacije i kojoj je to dužnost Finanzamt Neubrandenburg. Ovdje i ne očekujem službene odgovore nego se nadam podjeli iskustava od strane onih koji su sve ovo već prošli. Vidio sam na tisuće sličnih primjera pomoći oko najrazličitijih problema na raznim forumima i grupama. Kao što sam već prije napisao, bilo bi od velike pomoći vidjeti neku već popunjenu prijavu (naravno s prekrivenim osobnim podacima). Takvih, siguran sam ima već jako puno i ne bi bio veliki problem nekome to skenirati i postaviti negdje gdje se to može javno vidjeti. Pomoglo bi mnogima. Naravno, ne očekujem to od Vas budući da sam vidio oglas Vaše tvrtke koja uslugu popunjavanja te porezne prijave nudi po, rekao bih, sasvim prihvatljivoj i fer cijeni, pogotovo za nekoga tko na taj način može biti oslobođen plaćanja znatne svote poreza. Štoviše, da niste u Karlovcu i da sam do sad uspio uvjeriti svog tasta da treba poslati tu prijavu (on još uvijek vjeruje da će se izvući od plaćanja ako ništa ne šalje), vjerojatno bismo i mi već bili kod Vas. Nažalost, put do Karlovca znatno podiže tu cijenu. Zato me i zanima nudi li netko sličnu uslugu u Zagrebu ili, još bolje, istočno od Zagreba. Ako ne nađemo ništa drugo, možda se još i vidimo. Vama svakako još jednom hvala na svemu što ste napisali na ovu temu. Meni nije izgledalo ni malo nametljivo ili kao reklama za posao kojim se bavite. Nažalost, oni drugi od kojih sam očekivao da podijele svoja iskustva, očito više ne navraćaju na ovu temu jer su rješili svoj problem.
  2. Hvala, to sam već vidio. Mislim da bi za sve koji ne vladaju baš njemačkim jezikom najkorisniji bio prijevod samih obrazaca za prijavu poreza kako bi znali što treba upisati u koju rubriku jer tih rubrika ima stvarno puno. Možete li mi samo potvrditi (ili demantirati) da uz ovakva primanja iz Njemačke i tu u Hrvatskoj moj tast može podnijeti prijavu za neograničenu poreznu obvezu i na taj način biti oslobođen plaćanja poreza ?
  3. Tast dobiva samo 25 € mjesečno mirovine iz Njemačke, a u Hrvatskoj mu je mirovina manja od 1500 kn mjesečno. Ako sam dobro shvatio, on ne bi trebao plačati nikakav porez u Njemačkoj, samo treba popuniti i poslati poreznu prijavu na obrascima za neograničenu poreznu obvezu, iako u dopisu koji je dobio piše da treba ispuniti onu za ograničenu poreznu obvezu (nije dobio nikakve obrasce). Znam da treba ovjeriti i one obrasce u našoj Poreznoj upravi. Za sada mi ne izgleda prestrašno, ali zanima me ima li još nešto na što treba paziti, odnosno da li je bolje ipak to prepustiti nekom s iskustvom. S obzirom na visinu njegove mirovine, ne može si baš priuštiti plaćanje nekih skupih usluga. Ako znate nekog u Zagrebu tko bi po povoljnoj cijeni to napravio ili samo dao korisne detaljnije upute (npr. primjer već popunjene porezne prijave), bio bih Vam zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija