Jump to content

4dimenzija

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hm, izgleda da govorim turski. U banci mi nedaju da se odreknem punomoći na račun dok se ne podmiri dug na računu jer je račun zablokiran i u nedozvoljenom minusu. Ima li netko prijedlog? Mišljenje?
  2. Malo čitam slične teme ali i dalje mi baš nije jasno. Može li mi netko pojasniti? Dakle, dug na kartici moje majke na koju ja imam punomoć je napravljen za potrebe kućanstva u kojem smo živjele. Majka je živa i sada je u staračkom. Nakon njene smrti ne nasljeđujem ništa jer nema ništa. Ako sam dužna vratiti dug u visini nasljeđene imovine, toga nema jer majka nema imovine. Ako mi banka dozvoli da se odreknem punomoći na račun, moram li platiti taj dug po smrti majke ili ne? Zaplašili su me u banci visinom sudskih troškova, parnice isl sko banka sudski potražuje taj novac. Help
  3. Dug je napravljen malo na jednu malo na drugu karticu. Majka je prvo završila u bolnici pa sam ja raspolagala penzijom i financijama a dok je bila izvan bolnice, onda se dizalo na njenu. Dakle, na obje. Dali ja mogu vratiti karticu tj odreči se punomoči budući da je dug napravljen na obje kartice?
  4. Ok, već mi je neko savjetovao da se odrećem te punomoći na račun. Međutim, mene je strah da ako sad ne podmirim taj dug na računu (a nemam ga od kud podmiriti) da će ići sudski postupak protiv mame a onda i sudski troškovi. Mogu li se po smrti majke odreći nasljedstva kad nasljedstva ni nema jer moja majka nema ništa? Znači li odricanje nasljedstva kojeg zapravo ni nema i odricanje duga? To mi je malo utopijski. Stan je prije bio na oca a po njegovoj smrti prenesen je na mene dok majka kako sam i rekla ima pravo doživotnog uživanja. Ne bi voljela da dug vrtoglavo naraste pa da mi kasnije sjednu na stan ili plaću koja je i onako neizvjesna i bijedna.
  5. Nova sam ovdje pa ne znam jesam li na pravom mjestu. Ako ne, neka moderator premjesti temu ili kako već. Hitno mi treba pravni savjet jer dobivam oprečne informacije na raznim mjestima. Stvar je ovakva: Moja majka ima račun u banci na koji je sjedala penzija. Majka je završila u bolnici sa demencijom a potom ju je socijalna služba smjestila u starački dom. Oporavila se i nije joj koliko ja znam oduzeta poslovna sposobnost ali joj je socijalna služba dodjelila skrbnika za pravne poslove. Ja sam joj jedina kćer a tvrdili su mi da to ne znaći da je ta osoba njen skrbnik koji odlučuje umjesto nje već samo za pitanje financija, sudova isl. Budući da njena penzija više ne sjeda na račun nego direktno ide na starački dom, ukinuli su joj minus. Ja imam punomoć na njen račun a sada je u nedozvoljenom minusu. Njoj nemogu sjesti na penziju jer je vezana za starački a mene navodno ne terete dok je majka živa. Što kada majka umre s obzirom da kamate na crveni minus ludo rastu? Moja majka nema nikakve imovine i ništa mi ne ostavlja u nasljedstvo.Stan je na moje ime a ona ima pravo doživotnog uživanja. Dali nasljeđujem njezin dug? Molim savjet nekoga tko zna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija