Jump to content

bezgresna

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala ! Da, znam(o) te podatke - ali MU-om nismo specificirali što u slučaju prenamjene prostora.I što kada svatko na svoj način tumači MU ? Kada MU nije u skladu sa Zakonom? Mogu li suvlasnici koji nisu bili vlasnici nekretnina u trenutku potpisivanja Ugovora nešto napraviti bez 51% suglasnosti ostalih suvlasnika ? I još jednom Hvala
  2. žao mi je ako je to ispalo kao namjerno kršenje pravila foruma, međutim pokušala sam olakšati svima onima koji mi(nam) žele i mogu pomoći. Nažalost, po mnogim naslovima tema ovdje se ne može zaključiti o ćemu se radi - a to, priznat ćete i sami, nama koji trebamo pomoć i to hitno, ne pomaže. Naprotiv. Dakle, da ponovim: kako i kada se može mijenjati Međuvlasnički ugovor ? I što ukoliko nije napisan prema na način da precizno određuje sve moguće probleme i "stvari" koje bi trebao sadržavati ?
  3. trebam(o) pomoć, a kako ste nam dali dobre smjernice kako riješiti problem eto još jednog problema mojih susjeda i mene. radi se o međuvlasničkom ugovoru koje je vijeće suvlasnika doslovce isklepalo doslovce iskemijali prema obrascima nekih tada postojećih. ali sada ada smo se trebali "uhvatiti" za neke članke ugovora ispalo je da on nije dobro napisan. konkretno nije specificirano što i kako se postupa sa zajedničkim dijelovima: za koje poslove konkretno je potrebna kolika suglasnost. također ima još nekih stvari koje nisu točno opisane i nabrojane, a prema svim obrascima koje smo vidjeli moraju biti! što možemo napraviti da bi se taj međuvlasnički ugovor promjenio, poništio ili ?; što napraviti u slučaju da ga neki susjeda tumače i koriste onako kako njima odgovara - jer nije taj problem točno specificiran ? p o m o ć !!!!!!!! Editirao moderator.
  4. da, shvatila sam da je dovoljno da se i ja sama žalim terasa mora nestati, međutim neki susjedi/suvlasnici se konačno malo razbudili pa nas ima solidan (kako pravnički rečeno ) broj. Onda bumo sve potpisnike "zaglavili). Ne, nije riječ o nećem bezveze već o pravoj, ozbiljnoj terasi sa konobarima.
  5. HVALA, HVALA, HVALA Znam da možda i pretjerujem, ali danas dobiti pomoć i to na ovakav način je nešto što me čini sretnom - pa čak i da nije bila u moju/našu korist. I zato veliko HVALA ! Ali sada ću Vas sve još jednom iskoristiti . Pod stranku u zaglavlju namjeravamo napisati napisali: DIO SUVLASNIKA ZGRADE xy ili ? I da li je u redu što svi koji su potpisali žalu nisu potpisani direktno na papiru ispod žalbe već na poseban papir?
  6. Drugim riječima želite reči da, s obzirom da u međuvlasničkom ugovoru ne postoji nikakva odluka što i kako postupati sa tim dijelom zajedničke imovine, mi suvlasnici koji nismo za terasu možemo se žaliti Sv.Petru ? Ovdje se radi o zelenoj površini sa koje je oguljena trava i stavljena drvena konstrukcija. Pod broj dva dozvola je izdana do 2013. godine- dakle preko 1 godine. Čak i majstori koji su izdali rješenje (Odsjek za komunalne poslove) krši svoju Odluku koja im je pravni oslonac. Dok još uvijek iščitavamo ZOV sami kao čl. na našoj strani nameću se i 61., 62., 63., 64., 67., 69., 73. i 87. A što je sa IDEALNIM DIJELOM STVARI ? Ti su članci (opet) i apsolutno na našoj strani. Inače, Felixx, prihvaćam (Vašu)ispriku - ipak je jedno oko bilo na ovoj mojoj temi.
  7. ne, ne radi se o oduzimanju stana - već sam to bavela kao primjer kako su susjedi-suvlasnici nezainteresirani (da ne kažem neku težu riječ) da čak i kada bi im netko rekao da moraju iseliti iz vlastitog stana bi to i učinili bez previše pitanja. Da li da se u zajedničkoj žalbi držimo čl.41 ZOV ili postoji još neki koji nam daje prava?
  8. Ne, postoji nikakav najam - i protiv toga su svi suvlasnici koji nisu potpisali suglasnost. Upravo se radi o tome - pod br.1 muljaži vlasnika tog kafića koji je bespravno postao ugostiteljski objekt - no suvlasnici u zgradi su propustili žalbu, a vlasnik je i malo "podmazao" gdje je trebalo. Iako, i sada radi nelegalno - ima ponudu restorana, a dozvolu samo za jednostavna jela. Vjerojatno se rukovodio tim što su svi suvlasnici prilično inertni i mogli bi im i oduzeti stan, a da to samo gledaju. Upravo ovo što ste mi napisali Vi Felixx je ono što su mi rekla i dva susjeda koja su odlučila malo pomoliti glavu iz pijeska i zainteresirati se za svoja prava. Ali to ne znači da se neću na kraju zahvaliti i Vama Felixxu - i na informaciji i na promptom odgovoru. Ako mi možete još malo pomoći - tu sam
  9. Sada ste me totalno zbunili ?!? U našem međuvlasničkom ugovoru takva stvar nije "propisana" i dogovorena. Ali po ovome što mi Vi - UPITNIK pišete ispada da nije važno što se velik broj suvlasnika (pod čijim prozorima bi trebala biti spomenuta terasa) protivi izričito protivi prenamjeni prostora. A što da je netko od nas želio napraviti nešto na tom prostoru ili još ima namjeru ? A što je sa IDEALNIM suvlasništvom ? Uosalom dolazi do uništavanja zelene površine! Čini se da ovdje i ona i "MI" možemo se držati jednog od članaka Zakona.
  10. Kako započeti nego sa još jednim velikim HVALA ! Međutim danas se otvorio novi problem : Vlasnica buffeta je dala predstavniku stanara Rješenje Grad. ureda .... - Odjel za komunalne poslove i zelenilo kojim joj se odobrava terasa kakvu je predložila u nacrtima. Naravno, svi suvalsnici koji nisu dali suglasnot nisu dobili to Rješenje - a predstavniku suvlasnika ga je uručila nakon što je prošao rok za žalbu. Ovo Rješenje, a onda ni rok za žalbu nisu važni budući ste rekli da je potrebna suglasnost svih suvlasnika, no ako se pošalje inspekcija možda neće vidjeti da nema zakonskih uvjeta za to što radi - jer tu terasu joj je odobrio Grad.
  11. Puno Vam hvala na odgovoru. Molila hig Vas da mi kažete za koji članak i u kojem Zakonu (da li je to čl.73 Zakona o vlasništvu ?) se nalazi. nažalost, situacija je takva da će započeti radove bez obzira na nesuglasnost svih suvlasnika.
  12. Oko zgrade u kojoj živim napravljen je djelomično asfalni, a djelomično ozelenjeni prostor koji je u suvlasništvu stanara zgrade (dakle ne gradsko !). Prvo su investitori izigrali ugovor pa su poslovnprostore za tihi obrt pretvorili u kafić i bife. Sada ti vlasnici tih lokala postavljaju terase na tim prostorima - i zelenom i asfaltiranom. Molim da mi odgovorite koliki je broj potrebnih potpisa suvlasnika da bi se mogla dobiti dozvola z postavljanje tih terasa ? I kome se obratiti da se uklone te terase ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija