Jump to content

Miva

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Baš ti je dobro, ne zavidim, nego da je više toga. Ne smeta meni što me snimaju to je valjda jasno, zanima me što kaže zakon o tome, ali dobro ako mi ne može nitko odgovoriti nema veze. Nema zakona meni u korist
  2. Jučer ujutro osvanule su kamere na mom radnom mjestu, prate sve dijelove gdje se naplaćuje ili gdje mi radimo. Nismo obavješteni o tome niti se razgovaralo ili objasnilo. Radim u maloj obiteljskoj firmi, ta obitelj radi šta god može preko zakona. Mi zaposeni moramo lagati i šutiti za sve što se događa, moramo znati "pjesmicu " za inspektore rada. Radi se prekovremeno i u pitanje se dovodi sve i slobodan dan i godišnji i prijava i plaća. Mobing je normalna stvar i bulling također. Eto ne radi se samo o kamerama, sve znam i puno toga mi je jasno, ono što ne znam a zanima me je, da li je snimanje po zakonu i smiju li bez objašnjenja i najave to napraviti!? Imam potrebu da ih prijavim i da sve dignem na noge ali ne mogu jer će moji radni kolege stradati nakon toga. Zahvaljujem na odgovoru unaprijed i pozdrav.
  3. Miva

    Zadruga

    I još jedan dodatak, zadrugar bi kao fizička osoba prodavao svoje proizvode. Mislim da mu tu ne treba sklapanje ugovora sa trećom osobom, on bi samo legalno preko zadruge prodavao svoje proizvode.
  4. Miva

    Zadruga

    Hvalaaaa malaplava hvala, ja sam i mislila da bi to moglo biti posredovanje i ugovor u tom obliku, ali je u zadrugama dosta nejasnoća, pa još moram provjeravati i kopati po informacijama.
  5. Miva

    Zadruga

    Hvala, a kakvi su to otkupni blokovi? Mi ne otkupljujemo robu nego posredujemo u prodaji fizičkoj osobi koja je naš zadrugar. Možemo li to riješiti preko nekim ugovorom koji je valjan za specifičnu situaciju u zadruzi.
  6. Miva

    Zadruga

    Poštovani, molim savjet! Imamo zadrugu i zadrugare od kojih su većina fizičke osobe koje se bave određenom djelatnošću. Registrirani smo kao zadruga sa djelatnostima kojima se bave naši zadrugari. Sada imamo situaciju u kojoj je jedan zadrugar prodaje proizvod preko zadruge, zadruga izdaje račun i naplati taj proizvod za svog zadrugara. Pitanje je kako će zadruga isplatiti zadrugaru zaradu od prodaje, ako je on fizička osoba? Rekli su nam da ne smijemo raditi ugovor o djelu. Nadam se da mi možete pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija