Jump to content

Tiho_1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tiho_1 objavio

  1. Iz vlastita iskustva, prilikom dobijanja zelene karte, trazile su se dvije potvde: - potvrda izdana od MUP-a o nekaznjavanju - potvrda od ministarstva pravde da se trenutno ne vodi nikakav pravni proces protiv vas ili ne sudjelujete u nikakvom pravnom procesu
  2. Ovako, ako je do braka doslo van HR, moje iskreno misljenje vam je da sacekate sljedeci put kada ste u HR i to sredite tamo. Vi ako brak niste prijavili HR konzulatu, vi dokumente ne trebate mijenjati. Nisam pravnik, no zivim preko 15 godina vani i znam sve procedure kroz nase konzulate i iskreno, ako ih mozete izbjeci - izbjegnite ih. Prije nego sto uopce mozete promjeniti dokumente, morate prijaviti brak. Trebaju vam prijevodi svih mogucih i nemogucih dokumenata i to od strane "posebnih" previodoca. Osoblje u konzulatima je cesto bezobrazno i drsko, pa se cijela ta procedura okrene u mucni film. Osobno prolazim kroz nocnu moru prijavljivanja djeteta u HR knjige rodjenih. Ono sto rade je cisti kriminal. Good luck!
  3. Molim vas za savjet. Bivsa zena i ja smo razvedeni oko 5 godina, no usred nemogucnosti prodaje stana i podijele, zivimo pod istim krovom, isti stan. Prilikom razvoda ja sam joj prepisao pola stana s time da joj ide i pola troskova (struja, voda, itd). No 5 godina kasnije, ona i dalje ne pridonosi placanju racuna unatoc tome sto radi, a ja sam u penziji. Racuni su svi na moje ime jer sam bio glavni nosilac stanarskog prava, i ne mogu ih ne platiti jer ne zelim ostati nikome duzan. Svaki pokusaj razgovora je zavrsio neuspjehom i jednostavno ne znam sto mi je ciniti. Da li sudski mogu traziti da sudjeluje u placanju racuna? Ja bih "zamrznuo" sve sto mi do sada duguje i naplatio se onog dana kada i ako se proda stan, no volio bih da pocne od Januara mjeseca aktivno sudjelovati u placanju troskova. Molim za bilo kakav savjet.
  4. Tiho_1

    Razvod

    Supruga i ja smo oboje legalni rezidenti van Hrvatske. Inace, vjencali smo se u Hrvatskoj. Nemamo djece, nemamo problema oko dijeljenja imovine. U slucaju razvoda, gdje se podnosi zahtjev za razvod i moze li se dati full punomoc odvjetnicima da se mi uopce ne pojavljujemo u Hrvatskoj? Unaprijed se zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija