Jump to content

raptorX

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. S nikojim. Na pismene molbe su se jednostavno oglušili, a osobno kad sam bio neki dan su mi izlistali samo tekuće dugovanje, jer da -rekli su "otkud mi znamo da ste vi svoje majke sin". Ali u tom slučaju mi nisu smjeli dati niti tekuće dugovanje, zar ne?
  2. Pozdrav! Ako mi netko može dati savjet što učiniti jer Općina uporno odbija dati podatke o dugovanju (porez, komunalno i dr.). Stvar je takva da uplatnice mami godinama praktički (osim nekoliko) uopće nisu stizale. Tko je za to kriv -ne znam. Međutim kada sam u nekoliko navrata pokušao saznati stanje dugovanja koje je po mojoj gruboj procjeni ukupno oko 25000kn, niti preporučeno s povratnicom, niti emailom, niti osobno oni ne žele dati uvid u cjelokupno dugovanje, niti informaciju jel nešto otišlo na utuženje ili ovrhu ili je dug prodan. Očito se igra neka igra da za male pare nekome dopadne dotična nekretnina. Što učiniti, kako saznati stanje dugovanja?
  3. Molim vas -pa zar mi baš nitko ne želi ništa odgovoriti? Znam da su sve pretpostavke, ali ako bi moglo -neke smjernice i poneki savjet... molim vas -hitno je. Može i porukom. Gdje mogu dobiti besplatni pravni savjet? Ako znate (ili je netko od vas odvjetnik za kazneno) da li bi netko zastupao dotičnu osobu pro bono?
  4. Radi se o starijoj osobi, skoro 70 godina, koja se zadnjih godina upustila u krađe po dućanima. Često je mijenjala mjesto boravka, tako da sve do nedavno nije znala da je kažnjena uvjetno u lipnju 2009. na tri mjeseca, s rokom kušnje 1 god., te je istu več u više navrata prekršila, što s iznosima koji se gone po službenoj dužnosti, što sitnijim iznosima. Zbog psihičkih teškoća (početne demencije, i organskog sindroma za koji dr. vjeruje da je uzrokovan alkoholom) bila je 2 mjeseca u PB Vrapče početkom o.g. Sada joj predstoji (tada odgođeno) ročište kod sutkinje R.V., s prijedlogom na 6 mj., 2g uvjetno, te isti dan još jedno, kod drugog suca, s prijedlogom 8 mjeseci, 2g uvjetno. (A bilo je tu još nekoliko slučajeva, za koje ni sama ne zna gdje su, i koliko ih je uopće.) Koliko mi je poznato, svi "krupniji" iznosi su bili između 1000 do 2000 kn, ne više, i radilo se o hrani i predmetima za kućanstvo. Novaca za odvjetnika nema, jer iako solidnih primanja upala je u začarani krug "bankarskog dužničkog ropstva", i ne ostaje joj više od par stotina kuna za život. Također po još nepravomoćnom rješenju nasljeđuje dio kuće. Po preporuci prijatelja dali smo u Urudžbeni molbu za odvjetnika po službenoj dužnosti, s obzirom da je dotična osoba i nagluha. Ne znam jel usvojen. Također smo predložili ujedinjavanje predmeta. Što napraviti, kakvu presudu temeljem prakse možemo očekivati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija