Jump to content

KatarinaC

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. G-man i Ruby hvala Vam na korisnim i smislenim informacijama....sto se tice nevjerojatnog scenarija, jesam malo pukla od ovog svega, ali zaista nemam razloga izmisljati ovakvo nesto, iznositi traumu u javnost i trositi svoje i vrijeme korisnika foruma na izmisljotine. Dvije godine se cijela stvar razvlaci, sudac istrage je jednom prilikom preda mnom izjavio da on "samo pokusava popraviti sto je DORH zabrljao" medjutim, kada sam pokusala od njega dobiti objasnjenje rekao mi je da sjednem i sutim u njegovoj sudnici. Ljuta sam i zaista umorna od borbe sa sistemom i od borbe sa clanovima obitelji koji bi najradje uzeli pravdu u svoje ruke.
  2. Na zalost, moje dijete je prava zrtva...posjedujem ljecnicku dokumentaciju koja jasno govori o tome sto se dogadjalo, a prije svega vjerujem svom djetetu. Odustati necu, u svakom slucaju.
  3. Da pojasnim...rečeno mi je da to nije suđenje već da se još uvijek dokazuje štoli već. Zaista sam ljuta i nemam više strpljenja čekati da se pokrenu...a o posljedicama koje ovo razvlačenje ima po dijete i o tome kako funkcionira sistem kada su zaštita i prava žrtve u pitanju uopće ne želim ni započinjati. Ažurirano Ne, nije član obitelji... Dokazi postoje. Mnda, sustav i ozbiljno TO je oksimoron!
  4. Cekam ja i puno, samo neka mi netko da konkretan odgovor. Meni je receno da su svi iskazi koje smo do sada dali dio prvo dio istraznog, a onda dokaznog postupka.
  5. Prije dvije godine podnosim kaznenu prijavu protiv osobe koja je seksualno zlostavljala moje maloljetno dijete. Prolazimo više davanja iskaza na policiji, davanja iskaza DORHu, pregled liječnika, dva puta dajemo snimani iskaz na sudu...i još uvijek se ništa nije dogodilo. Još uvijek nije donesena odluka o pokretanju kaznenog postupka protiv dotičnog. Zanima me, da li su dvije godine nerada i ne pokretanja postupka dovoljno dug period da se pokrene proces tužbe Ustavnom sudu protiv nadležnog suda u Zagrebu i imam li uopće osnove za pokretanje postupka te koji je postupak za pokretanje postupka. Hvala.
  6. Lijepo molim da mi netko veli na koji način privatna osoba poslodavac izdaje platnu listu? Da li je dovoljno da na listu papira napiše obračun ili postoji neki obrazac? Gledala sam na netu, ali nigdje nema podatka o tome KAKO se to radi, svugdje samo piše da je poslodavac to dužan napraviti. Zahvaljujem!
  7. Prijatelj se javio na natječaj u poduzeću iz Italije, dobio je posao, ali radit će iz Hrvatske. Radi se o informatičkoj firmi i posao koji će obavljati je čisto informatički i na serverima koji su locirani u Italiji. Poslodavac će snositi troškove njegove plaće. Zanima me, kako je regulirano plaćanje poreza u HR, obzirom da će svi porezi i sva davanja biti plaćeni tamo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija