Jump to content

nikica11

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je nikica11 objavio

  1. Poslodavac traži od zaposlenika potpsivanje izjave pod gornjim naslovom;

    U kratko tekst izgleda ovako: " Ja __________ kao radnik potvrđujem da sam upoznat s obvezom, bez vremenskog ograničenja, čuvati poslovnu, odnosno profesionalnu tajnu do čijeg saznanja dođem....., u protivno činim tešku povredu Ugovora o radu te mi se izvanredno može otkazati Ugovor o radu.

    .....posebno se obvezujem na čuvanje tajne koja uključuje financijske informacije, imovinu,...., ili neke druge financijske podatke vezane uz poslovanje i usluge te druga priopćenja neovlaštenoj osobi zbog kojih bi mogle nastupiti štetne posljedice za gospodarski interes i ugled "firme".

     

    Ujedno izjavljujem da kao radnik odgovaram za zaštitu vlastite sigurnosti i vlastito zdravlje, kao i sigurnost i zdravlje ostalih radnika na koje mogu utjecati moji postupci na poslu te se obvezujem na obveznost(!?) obavješćivanja nadređenim osobama (ravnatelju) vezano uz propuste na tom području.

     

    Obvezujem se da ću u roku od 15 dana od eventualno nastale promjene vezane uz evidenciju o radniku*, dostaviti podatke na ažuriranje Voditelju zbirke za zaštitu osobnih podataka."

     

    *zdravstvene promjene uključuju i trudnoću i dojenje

     

    Jesam li ja dužna potpisati ovu izjavu? Ne zadire li zadnji odjeljak u privatnost radnika?

    Molim vaš komentar i unaprijed zahvaljujem :)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija