Jump to content

nikica11

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nikica11 objavio

  1. A može li poslodavac tražiti produljenje otkaznog roka zbog korištenja bolovanja?
  2. Ima li trudnica pravo iskoristiti godišnji prije bolovanja ako joj je liječnik propisao bolovanje zbog komplikacija u vezi s trudnoćom?
  3. Mogu li, nakon što mi je izrečeno nepovoljno mišljenje u jednoj ordinaciji medicine rada, tražiti drugo mišljenje?
  4. Prema navedenome, ima li radnica pravo na godišnji odmor iz prethodne godine, ako je dio te iste godine provela na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći, a dalje na porodiljnom? Hvala unaprijed!
  5. Poslodavac traži od zaposlenika potpsivanje izjave pod gornjim naslovom; U kratko tekst izgleda ovako: " Ja __________ kao radnik potvrđujem da sam upoznat s obvezom, bez vremenskog ograničenja, čuvati poslovnu, odnosno profesionalnu tajnu do čijeg saznanja dođem....., u protivno činim tešku povredu Ugovora o radu te mi se izvanredno može otkazati Ugovor o radu. .....posebno se obvezujem na čuvanje tajne koja uključuje financijske informacije, imovinu,...., ili neke druge financijske podatke vezane uz poslovanje i usluge te druga priopćenja neovlaštenoj osobi zbog kojih bi mogle nastupiti štetne posljedice za gospodarski interes i ugled "firme". Ujedno izjavljujem da kao radnik odgovaram za zaštitu vlastite sigurnosti i vlastito zdravlje, kao i sigurnost i zdravlje ostalih radnika na koje mogu utjecati moji postupci na poslu te se obvezujem na obveznost(!?) obavješćivanja nadređenim osobama (ravnatelju) vezano uz propuste na tom području. Obvezujem se da ću u roku od 15 dana od eventualno nastale promjene vezane uz evidenciju o radniku*, dostaviti podatke na ažuriranje Voditelju zbirke za zaštitu osobnih podataka." *zdravstvene promjene uključuju i trudnoću i dojenje Jesam li ja dužna potpisati ovu izjavu? Ne zadire li zadnji odjeljak u privatnost radnika? Molim vaš komentar i unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija