Jump to content

ally_01

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Zanima me da li postoji bilo kakva zakonska regulativa vezano na trajanje prijave na minimalnu plaću. Na koliko dugo se može imati radnika prijavljenog na minimalac? Ima li radnik bilo kakva prava u situaciji gdje se firma opravdava opće lošom ekonomskom situacijom - kriza je već doista presmiješni pojam - i na temelju toga fino smanji svima plaće na minimalac i to na neodređeno vrijeme? Naime, s pune plaće u firmi se prešlo na minimalac i tako već godinu i pol. Naravno, većina radnika je pristala na takvu promjenu jer su lojalni poslodavcu i firmi i na svoju štetu željeli pripomoći da se situacija promijeni na bolje. Međutim , pitanje je do kad će ta situacija biti aktualna i zar nema nikog u ovoj LIJEPOJ NAŠOJ da to na neki način provjerava i regulira???? Znači ili možemo svi skupa tražiti novi posao ,što je vjerojatno najrealnija opcija (samo sad opet naći posao gdje te netko neće stjerati na minimalac ili te prijaviti na određeno), ili možemo ostati na minimalcu dovijeka, ako našem poslodavcu tako više odgovara??? Pozdrav svim forumašima!
  2. imam jedno pitanje oko toga što se ustvari podrazumijeva pod izvanbračnom zajednicom, osim što zakonski stoji da je to životna zajednica neudane žene i neoženjenog muškarca koja traje najmanje tri godine,blablabla... e sad, što u slučaju da je muškarac u te tri godine (ili više) takve životne zajednice još uvijek oženjen (u prijevodu: rastavljen od bivše supruge, ne živi s njom već godinama, ali ne i službeno razveden, postupak razvoda u procesu), da li se njegova 'nova' životna zajednica onda može isto priznati kao izvanbračna zajednica?
  3. zanima me procedura i da li postoji vremenski rok u kojem je to potrebno napraviti nakon što je rastava okončana? za rastavu je inače bio nadležan sud u inozemstvu. također, da li se brisanje mora napraviti samo u slučaju novog braka, dakle kako bi bilo moguće ponovno se vjenčati, ili je to baš zakonska obaveza?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija