Jump to content

baby

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Supruga i ja još se nismo službeno razveli. Po dogovoru, od početka sam dobivao djecu svaki vikend. Od kad je počela škola, supruga izmišlja neke dodatne obaveze, i djeca ne žele više k meni, nego ih moram nagovarati. Prije su bila oduševljena i vesela, kvalitetno bi proveli vikend. Pitanje: imaju li djeca pravo birati žele li se susresti s drugim roditeljem ili im je to obaveza? Na temelju čega se određuje intenzitet susreta i njegovo trajanje?
  2. Koliko košta sporazumna rastava braka i da li se sve to može obaviti bez odvjetnika?
  3. Da li se kod rastave braka može roditeljima dodijeliti zajedničko skrbništvo, ukoliko oni ostaju živjeti u istom kućanstvu? Ako ne, ja i suprug ostati ćemo i dalje u braku. Želimo podijeliti zajedničku imovinu i potpisati neki dokument kojim se odričemo daljeg potraživanja, jedan od drugoga u slučaju rastave. Da li postoji takvo što i gdje bi se moglo napraviti? Kod odvjetnika, javnog bilježnika?
  4. Kolika je cijena rastave braka , ako je sporazumna, uz dvoje malodobne djece. Koliko dugo traje postupak?
  5. U sporazumnoj rastavi roditelji su odlučili, misleći prvenstvo na dobrobit djece, da svaki dobije jedno dijete. Da li sud takvu odluku roditelja može poništiti?
  6. Muž i ja smo pred rastavom. Imamo dvije djevojčice od 5 i 2 godine. I ja i muž ih želimo. Mlađa je potpuno ovisna o meni, a starija mrvicu više privrženija mužu. Da li djecu mogu razdvojiti kod rastave? Muž radi, ja ne radim, ali imam potpunu podršku roditelja(materijalnu). Kakve su šanse da ja dobijem svoju djecu? Da li dobar(skup) odvjetnik može pomoći?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija