Jump to content

Ivanho

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ivanho objavio

  1. Kako mi kasni plaća, zbog kašnjenja naplata, Volksbank mi šalje opomenu na 50Kn, nakon čega ih pokušavam nazvati bezuspješno jer se ne javljaju. Šaljem mail javljaju se bez imena i prezimena d ane znam s kime kontaktiram. Objašnjavam kako mi kasni plaća i molim za sastanak glede reprograma ili pauziranja. Kroz 2 dana dobivam opomenu na 180Kn plus onih 50Kn i zapljenu plaće u firmu iako sam u međuvremenu skupio 800Kn. Potom im javljam pošto je poslana dokumentacija bez potpisa samo s fotokopijom potpisa kontaktiram ih s upitima je li to isprvna dokumentacija, ne odgovaraju na mailove ili odgovaraju ne odgovarajući ništa i nikada se ne predstvljaju. Uopće ne znam tk opotpisuje tu dokumentaciju. Potom plaćam 2400Kn što pokriva i ilegalnu opomenu od 230Kn nakon čeha mi u dan do dva bivaju blokirani računi. Dolazim u lokalnu poslovnicu jer dobivam mail od njih i pozive. Objašnjavaju mi da mi je nova rata odmah sjela na naplatu totalno kontra ugovoru. Plaćam 1800Kn nakon čega mi već nekoliko dana nisu odblokirali račun tako da ne mogu kupiti ni hranu ni ništa karticama. U volksbanku mi govore razne izgovore, a akeipa koja je sve zakuhala u Zg iako sam ih molio da mi pomognu... ne žele odblokirati račun ili su nemarni. Imam sve dokaze i dokumentaciju, što učiniti? p.s. napominjem da sam do ovog trenutka bio višegodišnju uredni platac, prigovoril isu mi da sam prije 2 mjeseca kasnio jer također taj put nisu pšrovjerili uplatu koja je bila upravo taj dan. U naplati u zg ponašaju se da ne odgovaraju na telefone i da namjerno i bahato oštećuju klijente... p.s. napominjem da su mi od početka kredita ratu podigli s cca 1000Kn na cca 1600Kn što je oko 60% te su mi pri ugovaranju kredita tvrdili da ne trebaju knjižicu vozila dok sam sve potpisao u roku tjedan dana poslali su mi praktički pismo ultimatum da predam knjižicu vozila. Za blokadu računa i ovrhu uopće nisam dobio dokumentaciju ili mogućnost žalbe
  2. hvala svima, i dalje tražim rješenje, neću ulaziti u detalje kako je danas vrijeme da itko mari za ikoga no u dokumentacij isam primjetio da on ima najednom od invalidske mirovine obiteljsku to me buni kao i to da ima osnovnu školu ali profesionalno nije mogao biti nađen posao kako kaže prema njgovoj profesiji za njega iako smo mu kao firma nudli posao??? slijedeće je da je njegova procjena 50% 50% mogućnosti za rad, a d aje procjenu proveo radiolog... ugl. dosta je tu nejasnoća oko uopće dobivanja te penzije. još sve proučavam...
  3. vjerujem da ponešto možete vidjeti iz pogleda poduzetnika, no mi Vam radimo 20g izvozili smo i bili fer prema ljudima, to nam se obilo o glavu. Neću reći da ne znate no ja vam gotovo veći dio života radim cijel idan, vikendima i dr. doživio sam više nepravdi ovo je jedna od većih. što se tiče čovijeka vidio sam ga da radi neke manje poslove bez problema i kupuje p otrgovini, vjerujte to frustrira, ne umanjujem njegovu povredu suosjećam se s čovijekom, no ne treba mene zbog toga zatuči i zamlatiti kaznama da odapnem, a vjerujte puno sam toga napravio samo to na sudu nije bitno, bitno je jesam li platio certifikaciju i zaštitu i osiguranje koji su me izigrali, a i dijelom sam sam kriv jer sam previše bio u poslu manje u papirima i tjeranju drugih da mi ishoduju naručeno, kasnije su svi dobro oprali ruke.
  4. Ne uzimam si pravo, pravo me je poklopilo i prvaljalo, na sudu nije bilo bitno što je čovijek iza mnogobrojih upozorenja da ne puši za strojem već vani u pauzama, pušio što je i vidljivo jer je ozljedio lijevu ruku, desnom je pušio, istina je da nisamo imali novca za recertifikaciju strojeva koji su uredno certificirani prije 2g od događaja i uredno radili, no za sud su to neispravni strojevi, a radnik u raljama zlog poslodavca kapitaliste. Radnik mi je više puta odgađao prvjeru za zaštitu na radu koju dans svaki radnik prođe bar 30 puta kao i prvu pomoć jer je jedino bitan novac državi i nerealnom sektoru. Prva pomoć od fax-a, srednje škole, ili osnovne ili auto škole ne vrijedi. Bit priče je da dans moram zatvarati firmu i izgubiti proizvodni prostor i kuću jer jednostavno nemam kuda. Od dans mi je blokiran i osobni račun nakon opomene od 230Kn od Voksbanka, da ne diem u detalje od 60% povećanju rate kredita. Da ne ispada da nabadam, od svakog radnika koji radi ili je radio kod mene dobijem dopis o mirovini, od ovog djelatnika nisam dobio iz mirovinskog ništa, sve je u nekom velu tajne. Mirovinu je dobio prije završetka procesa privatne tužbe moje firme, pošto je dobio ogromnu cifru novca (mojeg kredita) koji mu nije bio dovoljan. Potom sam vidio u dokumentaciji da na svakom papiru piše drugačije u jednom mu je ozljeđena šaka u drugom prsti u trećem jedan prst ok u drugom drugi, bit priče je da sam mu dao zahtjev da i dalje radi kod mene, što su prije završetka procesa odbili kako bi on išao u mirovinu, čovijek ima osnovnu školu i piše mu da se ne može prema njgovom zanimanju zaposliti na drugo mradnom mjestu. Bivšem odvjetniku zamjeram jer je rekao na sudu da on neće svirati klavir, no nije bilo u mojoj moći da odvjetnika otpustim koji se na kraju naljutio na nas jer smo ga pitali zašto nije dobro vodio parnicu. Ugl. na svoj dokumentaciji su neke tehničke pogreške, sudci se skrivaju iza masno otisnutog STROJ NIJE BIO ISPRAVAN iako je bio ispravan, radnik je samovoljno odbacio pincete i radio rukom i pušio. Propust je bio da policija nije pozvana da poslika, no i taj djelatnik je prilikom te nesreće šutio nije rekao za nesreću i nije mu išla krv, tak dok smo mi primjetil ida se nešto stišće onda je priznao, do tada je stiskao se p ostroju i petlajo po radnom mjestu. Vjerujem d a je i on bio u šoku i mi pa tek kasnije čovijek relizira neke sitnice koje nisu odmah bile primjećene. Od Inspektorata do suda do osiguranja i tvrtke koja radi recertifikaciju svi su oprali ruke. Ja tada nisam bio na mjestu na kojem odučujem no dans imam problem zatvaranja firme koja 20g radi i između ostalog smo izvoznik, jednostavno više ne mogu. Traže od mene nerealno velik novac koji ne mogu platiti, nemam od kuda. Hvala svima koji su bili u poduzetništvu i znaju što prolazim.
  5. Molio bih ako mi tko može pomoći savijetom ili preporukom odvjetnika stručnog za socijalno i radno pravo. Prije nekoliko godina radnik je imao povredu 2004, poslodavac je izgubio na sudu (moj prethodnik) uz dosta propusta odvjetnika koji ga je branio ali se bahatio i krivo nas zastupao. Poslodavac je platio presudu pozamašnim kreditom radniku, a potom su počeli stizati ogromni računi HZMO-a za penziju djelatniku od 2008. Nakon neuspješne obrane troškovi penzije morali su biti plaćeni u ratama, a kako je poslodavcu firma i kuća pod hipotekom i kako posao slabo ide nova tužba HZMO-a je opet stigla i šokirala nas. Kažu da imaju pravo tražiti nadoknadu prijevremenog odlaska radnika u "na čudan način ishodovanu mirovinu" do njegove smrti? Rješenje o mirovini nikad nismo dobili na uvid. Ne znam što napraviti, zatrpan sam u kreditima, dugovima, i sad ovo... Radniku je moje prethodnik dao pozamašan iznos s kojim nas je tužio, izgubili smo zbog odvjetničkog propusta i svojih iako je radnik samovoljno preštelao stroj kako bi mogao pušiti i raditi istovrmeno (to na sudu nije bilo bitno već samo recertifikacija stroja i dr. tehničke stvari odnosno plaćene usluge), povrijedio je prste lijeve ruke i uz nagovor žene i pohlepu tužio nas. Kako direktor prije mene nije bio sposoban dokazati sve lošim potezima odvjetnika. Spor je izgubljen jer tadašnje ZG osiguranje nije produžilo osiguranje, a tvrtka za recertifikaciju i obuku nije došla na vrijeme na pregled firme što je na sudu bilo važnije od toga da je djelatnik samovoljno radio i pušio te da je to dovelo do povrede. Sad na osnovu toga imam svaku godinu tužbu jer je djelatnik odlučio u penziju. Nije mi jasno iako je radniku dana potvrda da ga primamo na radno mjesto, on je odabrao prijevrmenu mirovinu, znam da je kolega s puno težim invaliditetom i ratnim putem godinama tražio mirovinu i nije uspio. Zato mi je ovo čudno. Sada mlad čovijek koji može raditi kojem sam ponudio radno mjesto ODBIJA RADITI, HZMO mu na čudan način daje mirovinu, a na osnovu toga me suksesivno tuže i naplaćuju se. Više jednostavno ne mogu biti rob, poslovi mi loše idu, ako odustanem gubim kuću i posao, no jednostavno ne mogu više raditi za osobu koja trenutno odmara i glumi invalida, NE ŽELI RADITI... JA NE MOGU RADITI ZA SVE INSTITUCIJE... sud i HZMO sve potenciraju... postoji li kakva mogućnost obnove bilo kojeg od postupaka i što da učinim s tužbom koja je pristigla danas. Cifra je ogromna, 7 mjeseci si ne isplaćujem plaću ovo me dotuklo. U firmi nemam profita samo saniram kredit i ovu tužbu... Uvjervaju me da to tako mora biti, nisam nikad čuo da ikoja državna firma ili bilo koja druga imam i sličan problem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija