Jump to content

angi26

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je angi26 objavio

  1. A "gdje onda sa direktorom" odn.vlasnikom d..? Nije sporno zastupanje bez naknade, kako onda ostvariti ZO? Kao nezaposlena osoba? Knjigovođa sam bila ja zato i pitam, a stečajnog upravitelja još nemamo.
  2. Mislim da ne. Obračunati plaću, predati JOPPD obr. do 31,5, i tamo upišete šifru- nema isplate. U poreznoj vas zaduže na karticama. A isplata kad budete mogli (to nije baš po propisima ) ali nema druge mogučnosti.
  3. Poštovani! Imam jedno pitanje: Td je u predstečajnoj nagodbi odn. čekamo odluku suda za ročište. No u međuvremenu je td društvo ostalo bez prihoda tako da će se vjerojatno pokrenuti stečajni postupak. Mene zanima što sa osnivačem i direktorom-može li se on odjaviti kao radnik iz td dok traje taj cijeli postupak? Mora li se obračunavati plaća a da se nema iz čega plačati( nema prihoda). (TD je poslovalo 20 god.) Hvala
  4. Imam jedno pitanjce: što sa dugotrajnom imovinom odnosno automobilom sa lizingom u slučaju da se d.. stavlja u stanje mirovanj a posluje se preko obrta?
  5. Odgovaram vam na drugo i sljedeća pitanja: ako ste u sustavu PDVa onda si ga možete po svakom ulazno računu odbiti kao pretporez, a obveza vam je da prema izlaznim računima uplatite mjesečno razliku između pretporeza i zaračunatog na izlaznoj fakturi. Obveza vam je voditi knjigu UF i IF. Ako automobil nije na firmu nemate pravo na odbitak pretporeza prema R1 za gorivo. Troškove si vračate prema obračunu kilometara- loko vožnja (treba voditi evidenciju ) 1km=2kn fiksno. i to si možete onda isplatiti kroz blagajnu. Računalna oprema se kupuje sredstvima na žiro računu u iznosu koji si sami odredite (realno) s obzirom da ćete imati malo izlaznih računa. Prema tim R1 računa imate pravo na odbitak pretporeza, a opremu stavite na dugotrajnu imovinu i obračunate amortizaciju godišnje po predpisanim stopama. Troškovi kod d.. su uvijek veći jer ima određenih radnji i ispunjavanja formulara (obračun plaće, RS obr. PDV...)bez obzira koliko tvrtka radi prometa. A nisam sigurna da može poslovati bez 1 zaposlenika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija