Jump to content

eli1

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je eli1 objavio

  1. ej Lana evo ovako, vodim prijem i otpremu pošte, upisnike itd., vodim glavne i pomoćne knjige, arhiv, prijepise bilješke zapisnike (u općini)...imaš li koji primjer tih akata da mi pošalješ na e-mail, učim iz nekih starih skripta nadam se da neću sve izbrljati a EU je i meni bolna točka. Kakva su bila pitanja iz općeg dijela, jesi li išla na seminar ? Poslala sam prijavu za seminar 3. i 4. listopada.

  2. Lana28 je napisao:

    bok!

    evo javljam kako je danas bilo:

    položila sve osim EU gdje sam blokirala, nisam učila neke djelove, (osnivačke ugovore) izmiješala ovlasti institucija, a gospođa je tražila fakat razumijevanje gradiva tj. materije, a ne samo suhoparno nabrajanje. Tako da ću morat zagrijati stolicu i izaći ponovo na taj dio.

    Pismeni iz posebnog dijela:

    Napisati neupravni akt: poziv na sjednicu op. vijeća

    Nadzor općih akata: napisati dopis kojim se se šalje na nadzor opći akt ( tko je nadležan i koji su rokovi)

    Razrješenje pročelnika (razlozi)

    Primanje pismena u pisarnici i njihovo upisivanje u osnovne evidencije.

    Nije bilo problem jer to i radim. Usmeni iz posebnog dijela nije bio težak.

    nakon posebnog dijela uslijedilo je Ustav i sustav državne uprave, zatim Zup,Zus i uredsko i pita osnovne stvari, nakon toga EU, a zadnje je bilo Službenički odnosi i lokalna područna i regionalna samouprava.

    Moj opći dojam: bilo je ok, ispitivači su bili korektni, nisu puno tražili detalje, osim EU gdje se traži puno po mom mišljenju. Pitanja su uglavnom koja se vrte na forumu, učite iz Zakona!

    Sretno svima! :palac:

     

    Draga Lana molim te pomozi, čekam poziv za polaganje dsi za administrativnu tajnicu u općini, molim te reci mi što ti je točno bio posebni dio i što je najvažnije učiti iz općeg tjela..plizz pomagaj....... :-?:misli: možeš li mi primjere tih akat poslati na d.franjc@gmail.com plizz

  3. kkate je napisao:

     

    Posebni dio-radim kao računovodstveni referentu u općini: zadatak je bio izračunaj doprinose i porez za autorsko djelo ako je bruto iznos 7.500,00 kn. Doprinosa naravno nema, da li je to slučajno ili zamka dobro čitajte šta vam piše u zadatku, jer me poslije ispitivač pitao: da mi je znati kako ste obračunala poreze.

    Evo toliko od mene, ako trebate koje pitanje- tu smo.

    Puno sreće ostalima..... :-)

     

     

     

     

    Znaš li što je posebni dio za administrativnog referneta/tajnicu u općini ??

  4. bok Lana, ja radim kao administrativna tajnica u jls, prijavila sam ispit tek danas,ajde molim te ako budeš polagala prije mene javi mi kako je bilo, ovdje ili na d.franjc@gmail.com, :)

     

    Lana28 je napisao:

    bok! Poziv još nisam dobila, a poslala sam 03.08. nadopunu dokumentacije jer je bilo nešto falilo,a vježbenički mi izašao 10.08. Kaj će biti, Bog zna.... radim u jedinici lokalne samouprave i samo bi htjela da riješim taj stručni. Učim već cijelu godinu s pauzama, ponovljam, iščitavam, pocrtavam... više ni sama ne znam kaj znam, a kaj ne... ! :-?:-?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija