Jump to content

snaga

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je snaga objavio

  1. Vaša poruka već daje neke konkretne pokazatelje. Kada je radni odnos u pitanju,mišljenja sam da bi sud trebalo izbjeći, no ne pod svaku cijenu. U slučaju da zatreba, svakako ću angažirati odvjetnika.No, tendencija je upravo sa što manje dokazivanja, a i sa što manje sudskih troškova, postići onoliko koliko se postići može. I sami kažete da su sudski procesi dugotrajni, a dobiti neku sumu novaca sada ili za tri godine ipak nije isto. Ovo je pitanje postavljeno u nadi da netko,možda iznese, konkretni primjer,sudske presude po konkretnom slučaju. Meni , koji se eto krećem izvan pravosudnih krugova,takve su "tajne " nedokućive. Za mali iznos kao što je ovaj ponuđeni, mislim da je sudski proces nepotreban. Ohrabruje činjenica da na ovom portalu ipak ima ljudi spremnih dati svoje mišljenje i podjeliti saznanja o načinu rješavanja pojedinog slučaja. Nakon privih poruka,pomislio sam već, da Legalis-forum i nije ono što sam zamišljao.Još jednom hvala, savjetnicima"pro bono publico".
  2. Izuzetno cijenim odgovore i interes za ovo pitanje.No, moja je zamolba bila upućena onima koji imaju stvarna saznanja o sudskoj praksi, konkretnim slučajevima i rješavanju istih. Dakle naknada nematerijalne štete, bez dokazane invalidnosti?Obradovalo bi me kada bi netko iznio konkretan i po mogućnosti istinit primjer. Da smo namjeravali uzeti odvjetnika,ne bi se ovdje pojavili. Iako sam pravne struke, izvan nje sam 20 godina, upravo me zato i informativno zanima da li smo pogriješili?
  3. Za ozljedu na radu, prerezane vratne žile, sa prijetnjom smrtne opasnosti, zatražili smo izvansudskom nagodbom od poduzeća 35.000,00 kuna .Za strah, nelagosnosti tijekom liječenja,unakaženost. Premalo, previše...? Kakva je sudska praksa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija