Jump to content

Kotoriba1985

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Priča se dodatno zakomplicirala... Budući da se uplela policija, inspektor koji vodi taj slučaj je rekao da se najvjerojatnije radi o krađi identiteta jer ne postoji broj osobne iskaznice koji sam ja prepisao sa osobne. Predočio mi je fotokopiju ženine osobne i na slici je neka druga osoba. Prema njegovim riječima najvjerojatnije je riječ o klasičnoj prijevari i krađi. Iznos "prodanih" satova iznosi gotovo 32.000,00 kn. Krivo ispunjena rubrika u kreditu je "ukupan iznos kredita" koji mora biti jednak iznosu autoriziranog iznosa kredita, a ja sam ispisao u tu rubriku iznos kredita sa kamatama. Prvi put sam ispunjavao potrošački kredit te kako nisam bio siguran za tu rubriku pitao sam gospodina na autorizaciji šta da upišem i on mi je rekao da upišem iznos sa kamatama... Banka ima i kopiju računa na koji je iznos kredit autoriziran, samo je sporna ta jedna rubrika. Da li me se stvarno može teretiti na taj iznos zbog jedno krivo ispunjene rubrike u ugovoru, jer ja sam dobio autorizaciju od banke i da nije bila krivo ispunjena rubrika mi ni nebi saznali za ovaj slučaj... Prema meni laiku pravni posao je sklopljen u trenutku kad je banka meni autorizirala prodaju. Ti se satovi mogu u svakom trenutku vratiti ukoliko policija pronađe tu ženu. Molim Vas za daljnji savijet kako da postupim, ja ne poričem krivnju za svoj propust ali smatram da me se nedi smjelo teretiti na puni iznos satova... Hvala Vam unaprijed.
  2. Poštovani, Molim Vas za pomoć. Problem je sljedeći: Ja sam trgovac u jednom dućanu te sam za jednu gospođu ispunio mastercard potrošački kredit na poveći iznos. Dobio sam autorizaciju banke te sukladno tome izdao gospođi račun i predao joj robu. Nažalost krivo sam ispunio jednu rubriku u kreditu te nam se kredit vratio uz pojašnjenje da moramo ponovno zvat gospođu da nam se potpiđe na novi ispravno popunjen ugovor. Kad smo je kontaktirali ona je porekla kupnju bilo čega te da nezna uopće koja smo mi trgovina. Gospođa je zatim blokirala karticu i naša firma se više ne može naplatiti, a gospođa ne želi vratiti robu buduči da tvrdi da nikad nije ni bila kod nas. Dokumenti gospođe preko kojih sam ispunio kredit nisu ukradani jer kaže da su kod nje... Moj jedini strah i pitanje je da li moja firma može teretiti mene za tu robu budući da se radi o većem iznosu jer mi u ugovoru piše da sam materijalno odgovoran za robu? Molim Vas za što raniji odgovor. Hvala Vam unaprijed.
  3. Poštovani, Stan u kojem živimo moja žena i ja zajedno sa njenom majkom trenutno glasi na njenu majku. Mi namjeravamo adaptirati taj stan čime bi mu se značajno povećala vrijednost. Problem je sljedeći, moja žena ima i brata koji nakon smrti njihove majke ima pravo na dio tog stana. Mene zanima da li se ikako može procijeniti vrijednost stana u sadašnjem stanju pa da se napiše oporuka u kojoj bi pisalo da stan do smrti njihove majke stoji na nju, a nakon smrti da se prenese vlasništvo na moju ženu s tim da se isplati njenom bratu sadašnja vrijednost stana dakle prije adaptacije. Unaprijed Vam se zahvaljujem, Lijep pozdrav, Matija Pogorelec
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija