Jump to content

psiduck

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izgleda da niste dobro protumacili ono sto sam napisao u pocetku. Stvar je ovakva, da sam ja kojim slucajem imao novce potrebne za isplatu svih tereta na nekretnini onda kada je ugovor bio sastavljen i prema podacima iz zemljisnih knjiga, tada bih ja bio upisan kao vlasnik odmah. Dakle, sve bi bilo gotovo u 12 mjesecu i ne znam na koji bi nacin sud mogao ponistiti kupoprodaju s obzirom da je odluka suda donesena u 3 mjesecu. Ukoliko je sud vec bio u procesu, zasto onda nije postojala blokada trgovine tom nekretninom, ako je tako nesto moguce. I sta bi se dogodilo da je kojim slucajem i bio odvjetnik prisutan, te da je provjerio stanje kako ste vi naveli i utvrdio da nema nekih zapreka za kupoprodaju? Da li bih onda trebao tuziti odvjetnika zbog krivog savjetovanja? Kako god bilo, trenutno stanje je takvo da pravni sustav mene tjera da platim porez na nesto sto nemam, a kupio sam, a sa druge strane mi ne dopusta da se upisem kao vlasnik. U oba slucaja smatram da je sustav zakazao jer je dopustio dva paralelna, a kontradiktorna procesa. I sad koji bi bio vas savjet?
  2. Bojim se da nisam. Kada sam isao prvi put radi uknjizbe rekli su mi da to moze pricekati dok se ne rijese sve isplate. Tako sam i postupio. Nisam ocekivao da bi se moglo dogoditi nesto ovakvo.
  3. Imam jedan problem pa ako mi netko moze pojasniti. Dakle, sredinom 12og mjeseca p.g. sklopio sam kupoprodajni ugovor o kupnji kuce na kojoj su bile dvije ovrhe. Po tom ugovoru, banka kod koje sam digao kredit je isplatila te dvije ovrhe ali zbog administrativnih problema to je potrajalo sve do kraja 3 mjeseca. U katastru su mi rekli da se ja kao vlasnik na tu nekretninu mogu uknjizit TEK kad se isplate te ovrhe koje su vezane uz starog vlasnika. U medjuvremenu, sredinom 3. mjeseca o.g. pojavila se nova ovrha na tu nekretninu jer se, naravnom, nekretnina jos vodi na bivseg vlasnika. E sad, kako je to moguce s obzirom da po slijedu vlasnistva JA bih trebao biti upisan kao vlasnik nekretnine i ta nova ovrha ne bi smjela sjesti na tu nekretninu jer bivsi vlasnik nema nista. Sada, pak, opet nemogu upisati vlasnistvo jer je nekretnina pod ovrhom. Sto sada napraviti? Ici na sud i dokazivati vlasnistvo ili sto? Ispada sada da postoje dva punomocna dokumenta, jedan moj, kupoprodajni ugovor koji je ovjeren od strane javnog biljeznika i po kojemu porezna uprava trazi da se uplati porez na kupljenu nekretninu, a drugi, sudsko rjesenje o ovrsi nad nekretninom koja zapravo nije od bivseg vlasnika. Ako netko zna moguce rjesenje za ovaj slucaj.. Unaprijed hvala
  4. Kako se dokazuje da je par u vanbračnoj zajednici?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija