Jump to content

Zermix

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ulazi li u bračnu stečevinu dječja štednja ? Ako supružnici žive u zajedničkom kućanstvu sa roditeljima jednog supružnika da li njihova ušteđevina ulazi u bračnu stečevinu ? Hvala na odgovoru.
  2. Molim informaciju o tome kako se dijeli bračna stečevina u slučaju da majka svojevoljno napusti obiteljsku kuću, supruga i maloljetno dijete s optužbama da je psihički zlostavljana u toj kući ? Što ako se dokaže da su optužbe utemeljene, a što ako se pokaže da nisu utemeljene ? Hvala.
  3. Dakle ako sam dobro shvatio osoba C mora platiti porez umjesto osobe B koja je to trebala a nije učinila ?
  4. Niti u jednom slučaju nije prvi nasljedni red. A - daljnji rođak C - unuk No ne razumijem to sa sudskim pristojbama i prvim nasljdnim redom. Iz vlastitog iskustva znam da sam za imovinu koju sam nasljedio od roditelja u redovnom ostavinskom postupku u kojem nije bilo apsolutno nikakvih komlikacija platio prilično visoku svotu novca pa mi više ništa nije jasno? Kako se to zove ? (Znam da sam to platio na ime državnog proračuna ).
  5. Molim informacije oko navedenog slučaja: Osoba B nasljedila je od osobe A nekretnine ( zemljište),ali za života nije izvršila prijepis u zemljišnim knjigama. Osoba C nasljedila je osobu B i želi se upisasti kao vlasnik nekretnina. Pitanje je da li osoba C mora najprije napraviti prijepis nekretnina s osobe A na osobu B (i prilikom toga platiti porez za prijepis), pa tek nakon toga izvršiti prijepis s osobe B na osobu C ( i opet platiti porez za prijepis )ili se može odmah izvršiti prijepis na osobu C i izbjeći dvostruko operezivanje ? Hvala na informacijama
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija