Jump to content

TeaMa

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ukratko da vas uputim u situaciju. Naime moj bivši dečko ima kredit na automobil koji otplaćujem ja (automobil ja i koristim) ali svaka uplatnica koju ja platim je na njegovo ime i prezime. Do istekao je ostalo još par godina. Želim se osigurati da po otplati automobil bude moj. Na koji način to mogu učinit? Je li moguće sklopiti ugovor da moj dečko nakon otplate automobil daruje meni bez bilo kakvih financijskih potraživanja te bi li takav ugovor vrijedio ako se ovjeri kod javnog bilježnika? Zahvaljujem.
  2. Dobra večer, trebala bih savjet, tj. podatak tko su najbolji odvjetnici na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije za članak 173. stavka 2 kaznenog zakona - tim člankom optužuje se osobu za dilanje droga? Koliko su elokventni dodijeljenji branitelji? Zahvaljujem na pomoći, Pozdrav
  3. Ali policija je utvrdila da se radi o akumulatoru kamiona, jer na mjestu događaja su pronađeni njegovi otpali dijelovi poput retrovizora. Vozila sam pažljivo i iznimno sporo, ali to nema šta raditi nasred ceste čak i ako je od signalizacije jer bi to trebalo isto svijetliti ili biti označeno, a nije bilo. Došle su i osobe koje su zadužene za ceste pa se nisu žalile da im je ista oštećeno od mene.
  4. Na autocesti (na dijelu suženja zbog radova) naletjela sam na akumulator koji je bio u zaštitnoj kutiji (ispao je kamionu koji je pobjebao ko zna kada i koji je nepoznat). Bio je mrak tako da nisam mogla ranije uočiti to na cesti. Auto mi nije u voznom stanju. Zanima me isplatili mi se pokretati tužbu protiv HAC-a, s obzirom da je on zadužen za svaki kilometar svoje autocest, te se to nikako nije smijelo naći tamo? Trebam li možda pokrenuti tužbu protiv institucije koja je zadužena za održavanje ceste? Hvala
  5. Ej, imala sam prometnu nesreću na autoputu (na mjestu suženja, radovi) jer je kamionu ispao akumulator u zaštitnoj kutiji (on je pobjegao ko zna kada i nikad ga se neće naći), ja to nisam uspjela izbjeći i sada mi auto nije u voznom stanju. S obzirom da ja to nisam mogla predvidjeti zanima me kakve su šanske da mi štetu nadoknade Hrvatske autoceste (jer su one zadužene za svaki dvoj kilometar) i koliko bi to uopće bilo isplativo s obzirom na sudske troškove? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija