Jump to content

renis

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas da mi objasnite prava moje djece na viđenja sa ocem koji ne živi više sa nama. Naime nakon rastave meni je dodijeljeno skrbništvo za našu zajedničku djecu. Pošto otac ne živi u Hrvatskoj određena su druženja za vrijeme praznika bez konkretnih datuma ali je određen broj dana; tri tjedna u ljeti, deset dana do dva tjedna zimi - za vrijeme praznika, za proljetne praznike i prema dogovoru kada dolazi u Hrvatsku. Predviđa se kazna za roditelja koji uskraćuje drugom roditelju druženje sa djecom, što je sa pravima djeteta kada roditelj ne poštuje odluku suda o druženju sa djecom? Je li to zanemarivanje i dali sa kažnjava ? Da li je izgovor da se nema vremena jer on radi opravdan? Ja također radim i brinem se uz rad za djecu 335 dana u godini?
  2. Molim za pomoć, živim u vanbračnoj zajednici i sa partnerom želim izgraditi kuću. Naš problem je što je moj partner jamac jednog kredita "prijatelja" koji ne plaća redovno kredit a u bankovnom ugovoru stoji da i moj partner jači sa svojom imovinom. Nositelj kredita je vlasnik više nekretnina, ali se bojimo da bi naša zajednička kuća također mogla biti ovršena, ako se "prijateljev" kredit neće redoviti plaćati. Pomozite nam kako da zaštitimo našu zajedničku imovinu. Partner je jamac već 8 g. a mi smo zajedno 2,5 g. Kredit se prestao redovito plaćati pred 1,5 godinu.
  3. molim vas da mi netko objasni što to zapravo znači; bivši suprug želi svoj dio zajedničkog stana prenijeti na malodobnu djecu sa pravom na življenje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija