Jump to content

anonimka56

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ocito obveze ne prestaju kad je vec jednom suduzniku poslana opomena vezano za neplacene 3 rate
  2. nije iskoristeno za kupnju stana a ni kuce. podignuto je 30 000 E + 20 000 subvencija drzave
  3. Ovako, moj pok. svekar prije smrti je digao kredit prije 6 godina na 30 god otplate (braniteljski kredit). Brat mu je sudužnik, a sin jamac. Nakon njegove smrti svekrva preuzima njegovu mirovinu, ali nakon nekog vremena prestaje sa placanjem kredita. Obzirom da pokojni ima 3 sina (od kojih je jedan jamac) koji su se usmeno suglasili da nakon smrti njihove majke otplaćuju kredit na 3 dijela, sada me zanima slijedeće: 1) Posto svekrva nije naslijedila (nitko nista nije naslijedio) njegovu imovinu, ako je vec naslijedila mirovinu zasto joj banka nije sjela na račun? 2) Jedan brat radi probleme oko placanja kredita, te se mjesecna rata ne moze u potpunosti uplatiti. Sto u slucaju da se kredit prestane otplacivati? 3) Da li banka prvo potrazivanja naplacuje od suduznika (koji ima braniteljsku mirovinu) ili jamca? ili je moguce i od jednoga i od drugoga? 4) Pretpostavljam da bi banka u slucaju neplacanja kredita smanjila broj godina otplate kredita i povecala ratu. Da li je to moguce i koji je na koliko godina minimalno? Radi se o iznosu 1000,00 kn jos 24god Hvala!
  4. Pozdrav, moj muz je jamac svom pok. ocu. Medjutim njih 3 sina su se dogovorili placati kredit poslije oceve smrti. Naravno kako to inace biva, zapelo je sa placanjem kredita. Da li je moguce da njih dvojica potpisu u javnog biljeznika da ce placati odredeni broj godina odredenu sumu mom muzu? da li je ikako moguce osigurati se na taj nacin? molim pomoc!
  5. jedna sam od nasljednica kuce, medjutim druga nasljednica drzi kljuc kuce i ne zeli mi ga dati, a ne zivi u toj kuci. na koji nacin mogu uci u kucu, tj. na neki nacin provaliti? mogu li promjeniti bravu? moze li mi ona zbog toga zvati policiju?
  6. jedna sam od suvlasnika kuce u kojoj sada nitko ne stanuje, a stanovali su stric i strina sa kcerkom (iako su imali svoj stan, prodali ga, kci kupila stan, a i dalje stanovali u kuci i ptorivili se prodaji iste ili da isplate nas ostale suvlasnike) nakon smrti svojih roditelja kci se preselila, ne zivi vise u toj kuci ali i dalje drzi kljuc kuce, ne mozemo nikako doci do nje. pitanje: 1) na koji nacin se moze ostvarit ulazak u kucu? 2) ako postoje neplaceni racuni za rezije da li padaju ostalim suvlasnicima na teret? hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija