Jump to content

tena877

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tena877 objavio

  1. Hvala Vam puno na odgovoru. No, ja još uvijek ne znam kako da odem iz ove zajednice. Dala sam mu papire o zajedničkom skrbništvu da ispuni, rekao je da će vidjeti sa odvjetnikom jer mu neke stvari nisu jasne. Papiri stoje već 2.mjeseca. Situacije u kući su mi nepodnošljive i više ne mogu i ne želim biti tu. Prijetio mi je sa policijom i da nemam pravo odvesti dijete, jer sam u jednom trenutku rekla da odlazim i da dijete ide samnom. Ne znam kome bi se trebala obratiti, CZSS-u ili odvjetniku? Želim se iseliti i vjerujem da bih to odavno napravila da nema djeteta, ovako ne želim otići i ostaviti dijete. Jednostavno, ne znam što da napravim, a pri tome da učinjeno bude dobro i pozitivno. Hvala na odgovoru.
  2. Poštovani, 3 godine se nalazim u izvanbračnoj zajednici u kojoj je rođeno dijete (2,5god). Zbog ne slaganja sa partnerom želim prekinuti ovu vezu. Tražila sam ga skrbništvo nad djetetom no on se ne slaže s tim. Financijski ne ovisim o nikome. 1. Da li moram otići u CZSS da kažem da želim prekinuti vanbračnu vezu? 2. Da li postoji mogućnost da dobijem potpuno skrbništvo i na koji način? 3. Ako se ide na zajedničko skrbništvo što to znači za mene po pitanju provođenja vremena sa djetetom, alimentacije. 4. Da li je praksa da se dodjeljuje zajedničko skrbništvo i za tako malo dijete? Nemam ništa protiv da dijete provodi vrijeme s ocem, samo pola tjedna kod majke, pola tjedna kod oca, teško mi je predočiti si. Ne znam koliko je to dobro za dijete? Hvala
  3. Molila bih savjet vezan konkretno za moj slučaj. Nakon što sam zatrudnila moj sadašnji suprug je inzistirao na braku, na što sam na kraju pristala. U braku smo 5 mjeseci. Dječak kojeg sam rodila ima 4 mjeseca. Sa svojim sadašnjim suprugom ne živim u istoj zajednici niti sam ikada živjela. Dijete je samnom i živimo u domaćinstvu sa mojom majkom. Suprug se uopće ne brine o našem djetetu, a financije snosim sve sama uz pomoć moje majke. Odlučila sam podnijeti zahtjev za razvod braka te me vezano za to zanima koja je procedura i da li ću ovim postupkom moći zahtjevati da suprug plaća alimentaciju za dijete. Da li postoji mogućnost da mi se dijete oduzme i da na uzdržavanje ocu? Napominjem da sam zaposlena i u stalnom radnom odnosu te imam u vlasništvu nekretninu. Prilikom davanja imena djetetu inzistirao je da se djetetu da ime njegovog djeda. To ime je drugo uz prvo koje smo zajedno odabrali, zanima me da li se to drugo ime može maknuti i koja je procedura da bi se to napravilo i može li se to napraviti nakon rastave braka bez pristanka mog sadašnjeg supruga? Isto tako zanima me da li se nakon razvoda braka može i promijeniiti prezime i koja je procedura. Unaprijed vam zahvaljjem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija