Jump to content

kebabra22

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Porezne olaksice? Ima li veze sto bi se otpremnina isplatila kad sam u radnom odnosu kod drugog poslodavca?
  2. Ukoliko netko zna molim za savjet. S poslodavcem je dogovoren sporazumni prekid radnog odnosa uz otpreminu. Zadnji radni dan ce biti 30.9. Startam s novim poslom od 3.10.(pon). E sad, moj poslodavac isplacuje placu za tekuci mjesec u tekucem mjesecu, sto znaci da ce mi placa a time i otpremnina sjesti u 9 mjesecu. Pitanje koje imam je da li je moguce da otpremnina bude isplacena u 10 mjesecu kako bi imao porezne olaksice za taj mjesec, samim time i veci isplaćeni neto iznos otpremine. Kako novi poslodavac isplacuje place mjesc iza, moja prva placa na novom poslu ce biti u 11 mjesecu. Hvala unaprijed!
  3. Imam li pravo na isplatu godisnjeg bonusa u firmi u kojoj sam radila 7 mj i koja ce pocetkom slj godine raditi isplatu bonusa u slucaju ostvarenja rezultata. naime dala sam otkaz kako bi presla raditi kod drugog poslodavca?
  4. Oslobodena sam poreza radi kupnje prve nekretnine kojom sam rijesila stambeno pitanje. Stan ima 55m2 a oslobodena sam bila do 50m2 koliko je predvideno zakonom jer sama zivim u stanu. Za razliku sam platila porez. Isto tako sma promjenila prebivaliste na adresu stana. Mogu li sada promjeniti privremeno boraviste u drugi grad? Mogu li imati kakve posljedice po pitanju poreza u vezi svog stana?
  5. Pozdrav, hvala na odgovoru. Etaza je u trenutku sklapanja ugovora bila cista. Mi nismo odmah isli u gruntovnicu predati papire za upis vlasnistva. Nas propust. Kad smo ih predali etaza je bila opterecena s dvije plombe. Kako sam napisla plombe su odbijene, vlasnitvo nase upisano. Sad jos samo na etazi stoji jedan teret a to je zalba na rijesenje vezano za odbijene plombe. Moje pitanje je mogulikako tezalbe ako budu teoretski udovoljeneimati pravni ucinak na nas stan ukoliko smo u medjuvrmenu postali vlasnici.
  6. Pozdrav, imam jednu situaciju za koju ljubazno molim pravni savijet. Naime, prije godinu dana smo kupili smo stan kreditom od banke. Mjesec dana kasnije sa svom potrebnom dokumentacijom isli predati papire u gruntovnicu. Tamo smo zatekli cudo jer su postojale na nasojj etazi stana dvije plombe - potrazivanja izvodaca radova za neplacene troskove! Nas zahtjev za uknjizbom morao je cekati da se svi predbrojevi rijese. Na srecu ti zahtjevi su danas rijeseni i ja i suprug smo upisani kao vlasnici. U meduvremenu postoji teret na etazi sto je zapravo zalba na rijesenje od izvodaca radova. Moje pitanje je, mogu li te zalbe ukoliko budu udovoljene imati ikakve ucinke prema nama obzirom da smo se medjuvrmenu upisali kao vlasnici? Hvala!
  7. ljubazno molim savjet, sto uciniti i koja su moja prava nakon danasnjeg saznanja da je osoba zaposlena u banci ciji sam komtent bila (sada vise nisam), prije 3 godine otkrila detalje mojih transakcija po tekucem racunu ukljucujuci i saldo drugoj fizickoj osobi koja me poznaje. Ovaj cin smatram teskom povredom zakona o tajnosti podataka, stoga me zanima koja su moja prava i sto mogu uciniti. Imam li pravnih osoba tuziti banku i/ili osobu koja je otkrila tajne podatke? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija