Jump to content

minotaur

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ok, ljudi, ima li itko kakvih saznanja o načinu dogovornog zaobilaženja plaćanja alimentacije do djetetove 18 godine? naime, žena (uskoro bivša) i ja smo se dogovorili oko toga da joj ne trebam plaćati alimentaciju do djetetove punoljetnosti i potisala bi bilo što...ali pitanje je sad što? izjava kod javnog bilježnika? kako to sročiti? molim vas odgovor hitno jer mi je jako bitno. hvala
  2. hvala na pomoći....čovjek normalno ne razmišlja o ovoj temi dok ga ne snađe nešto takvo no fakat nije normalno koliko si nitko i ništa u poziciji oca u razvodu...ne želim dozvoliti da uzme dijete, ne zato jer se želim inatiti već zato što mislim da stvarno mogu jednako kvalitetno i bolje odgajati dijete.... imam i bolje stambene uvjete, obiteljsku anamnezu ako se uopće to gleda, primanja veća, volju, i ne želim se razvesti... zar to nije dovoljno? kažu nije.... probati ću, nema mi druge.
  3. 1. pa dobro, nije neka negativka ali ima blagih psihičkih smetnji koje bi bile vrijedne spomena u slučaju spora. da li mogućnost kvalitetnijeg smjestaja radi ikakvu razliku kod suda? 2. radi se o nekom jos nefinaliziranom dogovoru o dragovoljnim uplatama na ž.r. djeteta 3. radi li ikakvu razliku u slučaju spora podatak o majčinim nadprosječnim primanjima (cca 6000kn)?
  4. dakle otac sam 2 godisnjeg djeteta, uskoro napusten od strane majke bez konkretnog razloga - nezadovoljstvo, nestanak emocija i sl. te vas molim za par odgovora: 1. postoji li ikakva sansa da dobijem skrb nad djetetom s obzirom da ja ne zelim razvod i spreman sam za uzdržavanje malog andjela te, ako da, kako? 2. da li je moguce od strane majke odreci se alimentacije dogovorno i to papirnato rijesiti kod biljeznika a da kasnije, u slucaju majcinog predomisljanja, ne dodje do zahtjeva za placanjem iste? 3. da li je osnova koja se uzima za odredjivanje alimentacije iznos place prijavljen drzavi ili onaj koji se redovito uplacuje na racun? jer moja primanja su nekakav fiksni dio + razni dodaci koji znaju ukupno premasiti fiksni, a prijava je na fiksni naravno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija