Jump to content

tetaa

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobra ideja, poslušat ću Vašse savjete te Vam javiti rezultate kad budu. Jel zaista sudski troškovi su već i sad veliki, bojim se i reć koliko a kamo li kad na to dođu i kamate.
  2. Imate pravo, u našoj državi je sve moguće. Totalna nepravda vlada. Vjerojatno će više njih zanimati nego naše, pokušat ću nešto, ne znam ni sama što, ali "moraju" usvojiti tu reviziju i mora se sve to ponovno pokrenuti jel je totalno nepravedno da ja moram platiti sudske troškove samo zato što su oni tolike godine odugovlačili i lagali. Što bi vi učinili na mome mjestu? Od čega kreniti? Sad se par godina čeka da se usvoji ili ne usvoji revizija a za to vrijeme kamate idu. I da, pisalo je da ide u zastaru nakon 10 godina od pravomoćne presude ali u međuvremenu može njihov odvjetnik ponovno to pokrenuti tako da ne zastari ako se ne varam? Ne znam kako da se izvučem iz toga, bojim se da ne nadrapam ni kriva ni dužna.
  3. Dok se dokazalo da je teta krivotvorila oporuku da pokojni otac ostavlja njoj automobil prošlo je više od 5 godina i to se tada smatralo zastarom tako da nije mogla ići u zatvor. Na koncu sam ja dobila automobil. Drugi spor je u vezi kuće od oca. Pola svjedoka je na sudu izjavilo da je gradnju kuće financirao otac, a baka, bakina sestra, teta i prabaka i još jedan njihov prijatelj su izjavili da su oni financirali gradnju kuće. Znači bakina sestra je izjavila da je ona financirala gradnju kuće na način da iz strane zemlje u našu zemlju prenjela novce bez da je to negdje prijavila. (Lagala je naravno). Kako je moguće da jedna osoba koja živi i radi u Švicarskoj iznese u jednoj godini 150.000.00 CHF a da to ne prijavi niti u Švicarskoj, niti u Hrvatskoj? Ako nije moguće, možete li mi reći koje su sankcije (kazne) za takav čin? I kažete da je moguće da ja platim taj dug, ali to je jako puno novaca, više od 10 godina je prošlo, sudski troškovi su visoki + kamate. Postoji li nekakav način da izbjegnem to plaćanje?
  4. Molim Vas za savjete, ne znam što i kako dalje. X u postu označava prikrivanje pravnih imena, lokacije i datuma. Nadam se da ćete shvatiti i pomoći mi. Prva presuda, sutkinje XX, bila je u moju korist XX.XX. 2003. godine, Općinski sud u xx, (Uz mogućnost žalbe moje bake koja je protiv toga da ja imam pravo na kuću svoga oca. Kada je moj otac preminuo moja baka me se odrekla zbog straha da ću naslijediti njegovu imovinu. Žalosno ali istinito.) Usvojena je žalba moje bake, xx.xx.2004. godine Županijski sud u xx. Budući da je sutkinja xx preminula, sud je dodijelio moj slučaj drugoj sutkinji xx i tako je prošlo je 4 GODINE a rasprava još nije bila zakazana, te smo se majka i ja žalile sudu kako rasprava nije zakazana već 4 godine, a xx. kolovoza 2008. godine je sud odlučio da se slučaj mora završiti u roku od 6 mjeseci. Oprostite na iskrenosti, ali mislim da se nova sutkinja xx naljutila na mene zbog moje žalbe jer je vjerojatno od nekoga dobila po nosu zbog toga što nije zakazala raspravu 4 godine, te je odbila moju žalbu da kuća mog pokojnog tate pripada meni. (Ja sam tužiteljica).u rujnu 2008. Općinski sud u xx. Uslijedila je moja žalba na presudu sutkinje xx. Moja žalba je odbijena, srpanj, 2010. Županijski sud u xx. Moja revizija Općinskom sudu u xx protiv presude u rujnu 2008 te protiv presude od lipnja 2010. (moj odvjetnik je rekao da se revizija prvo šalje na Općinski sud u xx, zatim da Općinski sud u xx šalje reviziju na Vrhovni sud u xx). Imam tek 20-tak godina, studentica sam, strah me je zaposliti se jednog dana jer se bojim da će mi bakin odvjetnik sjesti doživotno na plaću. Što ako mi bakin odvjetnik kaže da u roku od npr 10 dana moram platiti sav taj novac a ja nemam, hoće li me onda poslati u zatvor? Moja budućnost je onda zaista uništena. Strah me je svega toga, dovoljno mi je teško što sam izgubila svog oca vrlo rano, od tada me baka ni ne pozdravi, zamislite kako je to. Ne znam jesam li vam navela, moj otac je imao i automobil, njegova sestra, teta je krivotvorila oporuku i napisala kako moj otac ostavlja automobil njoj, sudski vještak je dokazao da oporuku nije pisao moj otac, i nakon dugo godina, automobil sam dobila ja. Majka ga je prodala kako bi me imala od čega školovati. Možda je moj otac napisao oporuku kako ostavlja svoju imovinu meni ali su je baka i teta bacile. To je stvar koju nikada neću saznati. Ispričavam se ako Vam nisam stručno sve objasnila, ipak sam ja još dijete i ne razumijem se stručno u sudske izraze zato sam i zatražila vašu pomoć i savjet. Znači otac nije kuću prepisao na sebe, na svoje ime iz raznih razloga, zemljište na kojoj se sagradio kuću bilo je od njegove prabake. Na prabakin iskaz na sudu čelao se puno godina, a lagala je. Zanima me kako je moguće da se jedna ostavinska rasprava u RH vodi preko 10 godina i na kraju donesu odluku kako jedino dijete nema pravo na nasljedstvo? Unaprijed hvala na odgovoru.
  5. Poštovani, da li je moguće da jedna osoba koja živi i radi u Švicarskoj iznese u jednoj godini 150.000.00 CHF a da to ne prijavi niti u Švicarskoj, niti u Hrvatskoj? Ako nije moguće, možete li mi reći koje su sankcije (kazne) za takav čin? Unaprijed puna hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija