Jump to content

akila

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zadnjih godinu dana izjeda me crv sumnje a ne znam od kud da krenem pa ću pitati vas za mišljenje. Rođena sam 71 god a moj brat 72. Majka je prije mene rodila "mrtvo"dijete-curicu. To je sve što znam. dali je umrla doma ili u bolnici, kad... nista ne znam. Majka koja je fakultetski obrazovana zena bila, obolila na zivce i nesretnim slučajem umire 77 god, dakle kad sam ja imala 6 god. otac se odaje alkoholu, mene i brata čuva baka ...Tata umire 81 god. E sad mene kopa taj majčin prvi porod.... neznam zašto mislim da to dijete nije rođeno mrtvo već da je ukradeno?! kako da dođem do informacija o porodu iz bolnice. Što imam pravo traziti? Nemamo rodbine koja bi mogla dati bilo koju informaciju iz toga vremena. Molim vas pomozite!!! p.s. Sve moje sumnje vezu se za majčinu bolest, jer čisto sumnjam da bi mogla oboliti na živce bez nekog posebnog razloga.
  2. hvala vam na brzom odgovoru. Mene zanima jos jedna bitna stavka koju nisam napomenula. Naime, uz idejni projekt prilozen je prijedlog parcelizacije pošto bi česticu od 1100m2 dijelila na dva dijela. Znači li to da geodet najprije mora parcelizirati česticu da bi ona i gruntovno bila provedena? Dali to ide u glavni projekt? Troškovnik nemam- treba li to napraviti projektant ili? U biti riješenje o uvjetima gradnje je građevinska dozvola ako sam dobro shvatila? hvala jos jednom!
  3. Nadleznom tijelu dostavila sam tri primjerka idejnog projekta, geodetsku podlogu, prikupljene suglasnosti susjeda, hepa, hrv voda. Platila komunalne doprinose i vodni doprinos. Danas sam zvala to isto tijelo koje me tel potvrdilo da je riješenje napisano i da mi treba biti dostavljeno postom u kratkom roku. Sad me zanima što dalje? Kad trebam predati glavni projekt i kome??
  4. prije par mjeseci kupila sam komad zemlje, ugovor odnesla u grutnovnicu gdje sam dobila potvrdu o podnesenom prijedlogu. Nakon par mjeseci dobila sam potvrdu o pravu vlasništva koja se izdaje umjesto zemljišnoknjiz izvatka buduci da zemljišna knjiga ne postoji. Slučajnim surfanjem stranicama katastra vidjela sam da je izvanknjizni vlasik upisana osoba od koje nisam kupila zemljište, vec sasvim druga osoba. sto to točno znači? i sto mi je činiti?
  5. Hvala Vam na odgovorima!
  6. ok. hvala! sad imam jos jedno pitanje.. Ako bi umjesto kata uzidala dva metra i stavila kosu ploču kako bi se to računalo?
  7. U fazi sam izgradnje objekta 12x8 prizemlje + kat. Iznad gornje ploče ide samo red cigle tj 20 cm i na to odmah krov. Znači neće biti uporabljeno u stambene svrhe. Moj projektant tvrdi da se m3 računa i na potkrovlje. Meni to nema nikakve logike, pa vas molim da mi kazete tko je u pravu? hvala
  8. Kupila sam zeljište od vlasnika i sa ugovorom otišla u gruntovnicu. Pošto je naša administracija malo sporija to jos nije sprovedeno. U međuvremenu u gruntovnicu dolazi ugovor u kojem opunomoćenik prodaje drugom licu istu parcelu koju sam ja kupila od vlasika. E sad... tko je u prednosti? Vlasnik je dao punomoć da ta osoba proda zemljište, ali ista ta osoba vlasika nije obavijestila o prodaji. Tko je tu u pravu, odnosno tko snosi posljedice? Da li ja trebam reagirati, ako da kako???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija