Jump to content

student01

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radim 65 km (u jednom smjeru) od mjesta prebivalista, zanima me dali imam pravo na putne troskove? Radim kod privatnika i prijavljen sam na minimalac.
  2. Poanta mog pitanja ovdje i jeste to, sto radim kod privatnika, i subotom ne bih trebao raditi, niti se sluzbeno vodim da radim subotom. Tako da ja nikakvu potrdu od poslodavca dobiti ne mogu. Zato me i zanima, da dok to ne rijesim na prebacivanje na nadjelju (sto se opet ne zna dali ce mi biti radna ili ne) dali me njezina majka moze tuziti za zanemarivanje djeteta. Da se razumijemo, to kako ce dijete prihvatiti to je prica za sebe. Niti ja zelim zanemarivati djete niti slino,ali zanima me pravna strana svega.
  3. Zanima me sljedece, sudski mi je odredjeno da mogu vidjati dijete samo subotom. Posto sam se zaposlio, postoji mogucnost da mi subote ponekad budu radne. Naravno, papirnati dokaz o tome imati ne mogu, posto je radno vrijeme 8 sati od pon.do petka, a ovo je neplaceno prekovremeno. Zanima me dali me majka djeteta mozda moze tuziti za zanemarivanje djeteta ili sl. ako se dogodi da ja to vrijeme koje imam pravo ne iskoristim nekada. Napominjem, dogovor otpada, zanima me samo prvna strana. hvala
  4. Zanima me sljedece, roditelji su mi umrli,baka i djed takodjer davno. (hocu time reci da nemam financijske pomoci od obitelji) Studiram izvanredno (dakle sam placam fakultet). Posjedujem polovicu stana od 66 m2, u kojem sam zivim. Imam automobil vrijednosti cirka 2500 Eura. Pocet cu sad raditi, posao ce biti ugovor na 3 mjeseca na minimalcu, dakle 2300 ako se ne varam neto. (srednja strucna sprema). Do posla imam oko 60 km, tako da je mjesecna karta javnog prijevoza 900 kuna. Imam dijete koje zivi s majkom, i sudski je odredjeno da placam alimentaciju 1069 kuna. Zanima me, dali ja imam pravo na socijalnu pomoc, te koliko bi otprilike ona iznosila? Te naravno sto trebam imati od dokumentacije?
  5. http://www.onlinetrziste.com/2011/06/online-zarada-drop-shipping-prodaja-proizvoda/ konkretno to bi bilo ovo
  6. Zanima me sljedece, bavio bih se drop shipping-om. Znaci, prodavao bih stvari putem interneta, putem nekih portala, s vremenom bih i vlastitu stranicu otvorio, te bih od dobavljaca iz inozemstva direktno robu slao na adresu kupca. Skladiste mi znaci ne treba, jer bih ja bio samo posrednik u prodaji. Nesto tipa kao sto ljudi prodaju na ebayu. Otvorio bih obrt, znaci da to sve bude zakonski cisto, pa me zanima koje djelatnosti trebam upisati. Citajuci po netu nailazim da je to "47.91 Trgovina na malo putem pošte ili interneta" ali zanima me dali bih jos stogod trebao upisati u djelatnosti posto bih predmete (elektronicka oprema, satovi..i sl. do 150 kn nabavne vrijednosti) narucivao iz Kine. Dali se to uopce moze legalno raditi znaci da ja budem smo posrednik robe koja nece proci kroz moje ruke, koju cu ja samo narucivati na krajnjeg kupca. Po stranim stranicama nalazim taj termin drop shipping. I koja bi mi mjesecna/godisnja davanja bila?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija