Jump to content

nana98

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nana98 objavio

  1. Zanima me kako mogu smajiti iznos alimentacije koja mi je dodijeljena u iznosu od 1100 kn,majka sam koja ima još jedno dijete i nezaposlena sam.Živim od 1663 kn porodiljnog dohotka,ali to sudca i gospođu iz czss nije bilo briga. Pitam se samo koliko ovo moje treće dijete ima potrebe i zašto ovu prokletu državu nije briga hoću li ja imati novaca da dijetetu kupim hranu i pelene jer ono ne mora očito imati dovoljno sredstava kroz mjesec za život! Isto tako gdje je ministarstvo i czss za onu djecu koja stvarno nemaju za kruh kroz mjesec jer im roditelji ne rade i stišću ih svaki mjesec obaveze koje moraju platiti. Dok si u braku nema institucije koja brine kako djeca žive,ali kada se rastaješ inda su tu neke zakonom propisane obveze! Recite mi kako da ja sa bebom preživim od 500kn,dok moj bivši prima 5000kn plaće,500kn dd i još radi na crno! Toliko o tome koliko su zakoni pravedni!!!!!!!
  2. Oprostite bella019 pitam ja vas kako žive djeca čiji roditelji žive od 1800kn mjesečno,koje su potrebe te djece,pita li netko njih dali imaju za kruh svaki mjesec a da ne govorimo o drugim stvarnim potrebama djece! Moje mišljenje je takvo da nakon razvoda oba roditelja moraju brinuti o djeci,ali isto tako nije pravedno da onaj tko nije dobio djecu bude životno ugrožen,pogotovo stoga što nakon određene alimentacije nitko ne gleda kuda idu ti novci,jer ima jako puno roditelja koji sebi priušte mnogo toga a djeca svejedno ostaju zakinuta iako drugi roditelj svaki mjesec ima obavezu uzdržavanja!
  3. nije točno,niste u pravu,ja sam majka koja se bori za svoju djecu a gospođa socijalna radnica je od prvog razgovora stala na stranu mog bivšeg supruga i čak uzela njegov broj mobitela preda mnom a za moj broj nije niti pitala.......tako da ima svakakvih iskustava,ali žalosno je što zakoni koji pišu i oni koji se provode su jako različiti,tj rijetko tko odradi svoj dio posla kako treba i bez subjektivnih mišljenja.....
  4. Oprosti,ali ne slažem se s tobom,jer meni su rekli da ako djeca odbijaju ići k majci i bilo kakav kontakt s njom da će i oni dati mišljenje da djeca ostanu kod oca.Ja nisam ni alkoholičarka,mentalni bolesnik niti narkomanka,ali moja djeca su ostala kod oca jer ih je kupio obećanjima,odlascima na razna mjesta na koja kao obitelj nismo nikada išli,a malu djecu je jako lako okrenuti s takvim stvarima. Isto tako gospođa u czss je bila vrlo naklonjena mom bivšem suprugu,čak u toj mjeri da je preda mnom tražila njegov broj mobitela,a ja nikako ne mogu pronaći način kako da je prijavim i kome da bi imalo ikakvog efekta. Tako da nisi u pravu,danas nažalost više majka nije zaštićeni element u takvim stvarima,iako i ja tvrdim da i majki i očeva ima kojima ne bi trebalo dozvoliti da vide djecu,a kamoli da žive s njima.
  5. Sada je u postupku rastava braka,imaju već sazvano ročište! Ali nije mi jasno zašto su dobili pozive pojedinačno za czss,jer koliko ja znam prvi puta moraju zajedno oba roditelja doći!A njegova supruga je bila već odavno tamo,a on je tek nedavno dobio poziv,pa mi tu neke stvari nisu jasne!
  6. Poznanik je naslijedio kuću od bake,baka je prepisala kuću na njegovo ime i ima svu dokumentaciju i vlasnički list na svoje ime! Sa suprugom je u procesu rastave braka i želi da supruga napusti kuću,ali ne zna na koji način da ju prisili da se iseli van iz kuće! Prijeti mu se prijavom na policiju ako ju izbaci van,a sama ne planira otići,uz to tu je i još dvoje malodobne djece koja ne žele ostati živjeti s ocem,tj. koja bi zajedno sa majkom trebala napustiti kuću! Majka ima kamo otići,isto tako ima kuću koju je naslijedila od bake,i ima roditeljsku kuću u koju može otići,ali iz inata ne želi! Što on može napraviti i dali može išta dok rastava ne bude gotova? Na koji način će moći i kako i nakon rastave to napraviti jer očito je da ona nema namjeru otići iako već mjesecima on živi kod svojih roditelja i nema namjeru ići u svoju kuću dok se ona ne iseli! Hvala unaprijed!
  7. Može li mi itko reći na koji način,gdje i kako prijaviti socijalnog radnika iz czss,koji je u postupku posredovanja pokazao naklonost jednoj stranci! Radi se o tome,da stalno optužtuje majku za neke postupke,a oca konstantno brani! Naime radi se o osobi koja ne poznaje niti jednu stranku osobno,ali uzima si za pravo majku optuživati,i čak bi se usudila reći ugnjetavati i uvjeravati u neke stavri o kojima nema pojma! Ako mi itko može reći na koji način prijaviti i kome! Hvala unaprijed na odgovorima! :hvala:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija