Jump to content

Zbunjola29

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na odgovoru. Još me zanima, kakva je situacija kod otkaza s ponudom izmijenjenog ugovora (dakle, nudimo kraće radno vrijeme). Ako uručimo otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora 31.08. radnik mora imati najmanje 8 dana da se izjasni da li prihvaća ponudu ili ne. Budući da nastava počinje 05.09. i netko treba raditi posao kako ćemo to riješiti, nemamo vremena čekati 8 dana. Proći će nam i rok za promjenu podataka na mirovinskom i zdravstvenom, jer bi izmijenjeni ugovor trebao vrijediti od 01.09. A što ako se radnik izjasni da ne prihvaća izmijenjeni ugovor? Koja su onda njegova prava i naše obveze kao poslodavca? Znam da je ovo previše pitanja na jednom mjestu, ali molim pomoć ako netko zna i ima volje...
  2. Zanima me kada se smatra da je protiv osobe pokrenut kazneni postupak, što je taj događaj kada je to to. Kada pokretanje kaznenog postupka protiv zaposlenika ima za posljedicu suspenziju, kako poslodavac zna da je kazneni postupak pokrenut, tko ga treba obavijestiti o tome, zaposlenik ili? Nadalje, ukoliko zaposlenik obavijesti poslodavca da je primio poziv za ročište, da li suspenzija kreće od tog dana kada je zaposlenik obavijestio poslodavca o tome ili tek od dana prvog ročišta? Više pravnika je dalo različita mišljenja stoga tražim pomoć i ovdje pa ako netko zna nešto više... Hvala!
  3. S obzirom da sam nova na ovom forumu, nadam se da sam na dobrom mjestu za ovo pitanje. Dakle, radi se o školi. 31.08. prestaje potreba za nekim radnicima i njima ćemo uručiti poslovno uvjetovani otkaz. Ono što mi nije jasno jest... Otkazni rok počinje teći danom dostave odluke/rješenja o otkazu. Ukoliko im uručimo otkaz npr. 20.08. i u odluci navedemo da ugovor o radu prestaje 31.08., da li je u redu da otkazni rok počnemo računati od dana dostave ili otkaz ne možemo uručiti prije isteka važećeg ugovora (dakle, 31.08.)? Nadalje, kad se zaključuje radna knjižica i osoba odjavljuje s mirovinskog i zdravstvenog, kad istekne ugovor (31.08.) ili kad završi otkazni rok? Molim odgovor ako netko zna. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija