Jump to content

marjana

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako,zanima me dali poslodavac ima pravo dati otkaz osobi koja je u obitelji jedina osoba zaposlena a ima troje malodobne djece a u istoj firmi zapošljava osobe koje nemaju obitelji tj,skrbnike a u njihovoj obitelji su svi zaposleni,i još k tome stalnog radnika hoće otpustiti zbog smanjenja posla a nakon desetak dana prima drugoga radnika na to isto mjesto.pa molim vas da odgovorite na ovo pitanje jer mislim da je ovo u većini problem privatni firmi.
  2. znači ovako.....trebam dobiti laću 2500 kn a on mi isplati 2250 jer mi je odbio 250 kn i tako recimo 6 mj.i onda mi nakon 6 mj.uplati 250 kn pa onda opet ne uplati ništa nego se taj dug stvara.znači on od moje stvarne plaće oduzima i prikazuje državi kao cipelarinu.ja neznam koliko i kako u mirovinskom uplaćuje jer nedobivam platnu listu od poslodavca.kako može jedna firma uplaćivat plaću ali bez platne liste.radim 11 g.za stalno sam primljen.molim vas odgovor dali je to sve po zakonu.
  3. poslodavac mi isplaćuje plaću po satu ali s time da mi svaki mjesec oduzme 250 kn jer to prikazuje kao cipelarinu .kad prođe nekoliko mjeseci onda mi uplati 250 kn odvojeno od plaće.dali je to po zakonu dozvoljeno da on manipulira s mojom plaćom zarađenom.i to što se radi o minimalcu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija