Jump to content

snoopy2

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, malo sam pobrko s tim prva-druga. Uglavnom jasno je pitanje. Opet, mislio sam na pripajanje. Isprika. Ono što ste odgovorili znači da se zapravo klijent ne može pozvati na Sudu da je ugovor sklopio s jednom firmom, a da sad dug iz tog ugovora naplaćuje druga i osporavati taj ugovor?!
  2. Pozdrav! Zanima me jedan slučaj: Recimo da jedna firma nazovimo ju PRVA kupi drugu koju nazovemo DRUGA. Firma PRVA ima svoja aktivna potraživanja prema ugovorima sklopljenima sa svojim klijentima. I sad firma DRUGA kupi ovu prvu firmu. Mene zanima po kojim Zakonima su klijenti prema ugovorima sklopljenim sa prvom firmom dužni plaćati ovoj drugoj, kada je PRVA promjenila ime u DRUGA, a svi ugovori glase na prvu??
  3. Ispričavam se, ponekad mi tak zna izletjeti kad sam isfrustriran što drugi imaju što naslijediti po defaultu, a ja se moram zakonski boriti protiv staraca samo da imam neki osjećaj sigurnosti. Kad su se razveli, otac je sve zapio pa po njemu nema ničega, stoga je ovo sve što imam i ne mislim više nikome dopustiti da mi oskvrne/oduzme ono što je moje. Najviše me muči eventualni prijenos vlasništva na polubrata, jer onda koliko sam upoznat ništa nemam po majčinoj smrti.
  4. Ma ne morate odgovoriti seronje. Znam da sam sve popušio, samno nemate muda to ovdje kazati. ZNAM i ZNA cijela Hrvatska da PRAVO i PRAVDA nisu ista stvar. I svi mi volimo javnobilježničke nagrade! I Vas i Vaše korumpirano ponašanje! Svima sve najbolje, i gazi koga stigneš. SERONJE!
  5. Poštovani, živim u kući s očuhom i majkom, te mlađim polubratom. Zanima me da li u slučaju smrti očuha imam pravo na nasljedstvo ili samo u slučaju smrti majke? Isto tako ako sada očuh prebaci vlasništvo na polubrata, da li nakon smrti majke imam pravo na nužni dio ili postoji mogućnost da ostanem bez svega? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija