Jump to content

ZTkaLec

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, smijem pomagati. Samo sto se pojam pomagati smatra raditi zajedno sa vlasnikom, nikako nesmijem u obrtu raditi sam jer to onda vise ne smatraju pomaganjem.
  2. Bojim se da nije tako jednostavno. Imam prijatelja koji radi kao zastitar i kaze da mu uzimaju samo 500 kn sto je puno manje od 40%. No dosao sam do brojeva telefona nekih osoba koji to vjerojatno znaju pa cemo vidjeti. Ocekivao sam ovdje vise odgovora ili je vecina jos na moru
  3. Pozdrav svim cijenjenim korisnicima ovog foruma. Molio bih cjenje clanove da mi pomognu pravnim savjetom , ako znaju. Ja sam umirovljeni docasnik 1 GBR po clanku 6a mirovinskog zakona. Moja supruga ima obrt i trenutno je na bolovonjanu jer treba roditi. Zanima me mogu li se zaposliti u njenom obrtu a da i dalje primam mirovinu. Na stranici MORH-a stoji ovakav odgovor: Ukoliko ste umirovljeni sukladno članku 6.a Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba («Narodne novine» 128/99, 129/00, 16/01, 22/02 i 41/08 ) možete se zaposliti ili pokrenuti vlastitu poduzetničku djelatnosti. Dakle raditi mogu, ali mogu li i dalje primati mirovinu? Hvala svima unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija