Jump to content

Tony55

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.novogradiscani.com
  1. Poštovani, početkom ove godine vratio sam Amex kartice i dogovorio obročno plaćanje ostatka duga. Sve je bilo u redu do prošlog mjeseca kad nisam platio dogovorenu ratu, ali sam ih zvao i zamolio da pričekaju te da će rata biti plaćena idući mjesec. Nažalost, odjel naplate predao je sve pravnoj službi, a ova odvjetničkom uredu koji mi je naložio plaćanje zaostalih dugova u cijelosti plus njihovi troškovi ( prijedlog za ovrhu) koji nisu mali. Izmirio sam dug u potpunosti za obje kartice, ali sada ostaje i trošak za Odvjetnički ured, javnobilježnički trošak, poštarina, potvrda ovršnosti: Trošak: - Sastavljanje prijedloga Tbr. 7.1 1.000,00 kn PDV 25% - 1250 kn - Javnobilježnički trošak 400,00kn PDV 25% - 500 kn - Poštarina 30,00kn PDV 25% - 37,50kn - Potvrda ovršnosti 30,00kn PDV 25% - 37,50kn Ukupno: 1825.00kn Napomena vezana za trošak: Predvidivi trošak ovršnog postupka priznat rješenjem o ovrsi, specificiran kao trošak potvrde ovršnosti uvećan za PDV, ovršenik će biti dužan nadoknaditi ovrhovoditelju isključivo ukoliko isti nastane, što znači da, ukoliko ovršenik prema rješenju o ovrsio dmah plati dugovanje, ne mora platiti trošak potvrde ovršnosti uvećan za PDV. (Dakle zadnja stavka, to mi je jasno...) Imam još dva dana za izjavljivanje prigovora pa me interesira treba li zaista platiti sve ove troškove u iznosu koji se navode? Molim Vaš savjet i odgovor, hvala i lijep pozdrav.
  2. Hvala na savjetu, ali već sam bio tamo i usmeno im pokušao objasniti da mi račun, koji šalju, je račun za neizvršenu uslugu, što bi trebalo biti protuzakonito. No, oni se pozivaju na "Zakon o komunalnom gospodarstvu", čl. 23 i 24, zatim na Novogradiški glasnik 6/2004 i 2/2010, Opći uvjeti isporuke, (može se naći na Internetu), ali čak ni tamo ništa ne piše u vezi ovakvog načina naplate računa. Ne znam kako pravno definirati "žalbu". Bio bi mi daleko lakše kad bi mi netko pomogao napisati prigovor, ovdje ili na e-mail. Zahvaljujem se za svaku pomoć.
  3. Sve ovo je točno: - u kući nitko ne živi već četiri godine, - kanta za smeće nije zadužena. Ovaj prvi račun koji su poslali platio sam jer ne želim opomene i ovrhe, ali me interesira što konkretno učiniti u ovom slučaju? Na koje zakone, odnosno članke tih zakona se pozvati. Hvala na odgovoru.
  4. Nadam se da sam postao u dobar podforum? Problem zbog kojeg sam ovdje je sljedeći: već dvije godine "pazim" na kuću susjeda koji živi vani (u kući nitko ne živi), jer ovdje više nema nikakve rodbine i uredno plaćamo račune Hrvatskih voda, Komunalnu naknadu (grad), Elektra, Komunalne usluge poduzeća "Slavča" (Naknada za zaštitu voda, fiksni troškovi održavanja - odvodnja, usluga potrošnje odvodnje (šta god to bilo)... No, ovih dana dolazi račun od iste firme (Komunalno poduzeće "Slavča") u kojem dodatno stoji: - sakupljanje i prijevoz otpada, - naknada sanacije odlagališta. Pitanje glasi: može li se izdati račun za uslugu koja nije pružena ili odrađena? Na temelju kojeg zakona netko može izdati takav račun? Napominjem da u kući nitko ne živi, nema potrošnje vode (vlastiti bunar), nema otpada jer ga nitko ne stvara. Hvala na odgovoru i lijep pozdrav svima na Legalisu!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija