Jump to content

NIKOLINA93

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. zato jer tata mi ne bi to dopustio NIKADA!! Čak kad sam mu jednom to spomenula, me htio izmlatit, tako da neželim na to ni pomišljat.
  2. pa pošto mi otac ne omogućuje ništa, nakon 18te mislim da imam pravo da meni ide novac. Normalno da si želim osigurat novce za faks kao i polaganje vozačkog... Jer znam da mi on neće platit ništa pa se želim osigurat na vrijeme.
  3. odnos s majkom mi je više prijateljski i čak u zadnje vrijeme više provodim vremena s njom. kod nje mi se sviđa to što će me uvijek saslušat, savjetovat, omogućit mi sve i uz mene je kad god mi treba. nesviđa mi se to što je dosta naivna, i previše je u svom svijetu..neznam uopće kako to objasnit. Al sve u svemu dobra je.
  4. pa da, smatram da nije bitno jer nije bila ni u mogućnosti davat novaca koliko je moj tata tražio (neznam točno) al sam sigurna da je pretjerao s obzirom koliko znam kakav je. Ne sviđa mi se: šta pije ponekad (nekad se zareda nekad prođe duže), prije je radio probleme da nisam više imala živaca to trpit no sad se smirio.. onda njegova neodgovornost, sve šta je važno ostavlja za poslije,npr možda je sitnica al šta mi je smetalo da sam ga molila pol godine da izdvoji 30 min za mene i ode potpisat da mi se napravi osobna, jedva je i to napravio..uopće nema vremena saslušat.., nikad nije zadovoljan samnom, šta god napravim nije dobro,pomažem mu najviše šta mogu, spremam, perem, čistim, skuham kad treba..on to uopće ne cijeni. kad ga zamolim da mi treba za robu dat jer mi sve postaje malo, kaže "nemam žute banke".. uvijek kad mi treba onda nikad nema. Više mi dečko daje od njega svadljiv je, tvrdoglav i on je uvijek u pravu mogla bi pisat do sutra šta mi se nesviđa! Sviđ mi se: hmm, teško mi je malo to izdvojit.. možda to šta se nekad pokušava trudit nešto mi priuštit ali brzo odustane.. zna samnom popričat kad vidi da sam tužna ili ljuta. zna dobro kuhat haha nema puno stvari koje mogu reć da mi se sviđaju jer toliko su mi on i majka zagorčali djetinjstvo da se ni ne trudim imat neki poseban odnos s njim.
  5. Ne bih točno znala, al znam da mi je davala novce kad god mi je trebalo ali on ju je tužio kako bi dobivao sigurno novce i to na svoj račun. Tako da nije bitno koliko "nije davala"
  6. to je stvarno preduga priča..ali smatram da ne daje onoliko koliko bi trebalo, inače nisam takva da puno trošim niti imam potrebu za tim..ali mislim da imam pravo imat za marendu svaki dan kad sam u školi, ima šta za obuć, imat kompjuter u 3. razredu srednje škole. Kad sam krenula u srednju sam ljeto prije radilu u restoranu sezonski i stim se opremila za školu, što mislim da je njegova obveza, za 2. i 3. raz sam se snašla, posuđivala, čak mi je većinu i majka dala..Ako ju je već tužio za ne davanje alimentacije, zašto onda bar jedan mali DIO ne uloži u mene?!? Nisam ni na maturalac išla, jer je bio nemaran.. Dakako da ima prihode, dječji doplatak, i nešto plaće od njegove cure (nisu oženjeni)te nešto šta zaradi od njegovog posla tj tapeciranja.. Ali smatram da bi mi trebao od tih novaca koji su namjenjeni meni i mom uzdržavanju da ih i koristim. i da..s njim se ne može dogovorit ništa, novci su mu najbitniji, samo gleda gdje će ih više uzet, koga će prije prevarit zanima me, kako pokrenut taj postupak i kome se obratit? hvala
  7. Dobar dan! Nova sam ovdje i molila bi hitno savjet onih koji se razumiju u ovo područje. Dakle, ukratko.. Moji roditelji su rastavljeni, otac je tužio majku zbog neplaćanje alimentacije. Sudski je donijeto rješenje da joj se mjesečno s plaće skida 1400 kn za moje uzdržavanje ali ja jako malo dobivam od toga, skoro ništa. Ti novci idu na neki očev račun, a on to koristi za svoje potrebe. Živim s ocem a čak mi majka daje mjesečno više nego što bi on trebao. Imam 17 godina, za mjesec dana 18. Zanima me, da li bi mogla kad navršim 18, nekako prebacit alimentaciju na sebe, dakle da se isplaćuje na moj račun ti novci a ocu bi davala 400 kn mjesečno čisto iz poštovanja i potrebe uzdržavanja. HVALA UNAPRIJED NA SVAKOM SAVIJETU!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija