Jump to content

bakica

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radbičko viječe izabrano je 2006. g. sa mandatom od tri godine.Nakon dvije godine jedan zamjenik člana otišao je iz firme. Do danas nisu raspisani izbori za radničko viječe. Sredinom lipnja o.g. poslodavac je podijelio nove pravilnike o radu svim članovima i zamjenicima radničkog viječa, koji su izabrani 2006.g. na razmatranje kako bi se očitovali o istom. Međutim, tada sindikalni povjerenik kaže poslodavcu da su oni izabrali novo radničko viječće od tri člana (bez zamjenika) u 2008. g. gdje je sada i sindikalni povjerenik član radničkog vijeća. Voditelj pogona i direktor nisu imali saznanja da su bili izbori za radničko vijeće a sindikalni povjerenik je sada faksiorao dopis direktoru gdje ga obaviještava o izboru radničkog vijeća. Održan je sastanak 21.06.o.g. sa tim novim radničkim vijećem gdje je i sindikalni povjerenik vezano za novi pravilnik o radu. Tom prilikom je sindikalni povjerenik rekao da će proučiti pravilnik i očitovati se o istom. Kako se do 29.06. nitko nije izjasnio u svezi pravilnika, direktor je isti donio i dao na objavu na oglasnu ploču. Drugi dan tj. 30.06. to radničko vijeće daje prijedloge za izmjenu pravilnika. Zanima nas da li je ovo novo radničko vijeće legalno ili ne? Da li je u redu što je direktor donio pravilnik o radu i objavio ga, s obzirom da je isti bio na uvidu više od 8 dana?
  2. Poštovani Anonimno! Veoma sam iznenađena Vašom brigom o nabavci mog PC i korištenju interneta, dok se s druge strane, niste udostojili odgovoriti mi na dva postavljena pitanja: 1. da li banka može ili mora ići ovrhom na dužnikova primanja.... 2. da li sudska ovrha ima prednost u odnosu na administrativne zabrane.... Ja sam svjesna da sam veoma pogrešila biti jamac osobi sa velikim primanjima, prije 2,5 godine ali što je, tu je. Inače, , da ste sve čitali kako piše vidjeli bi da sam napisala #ako mi sjedne ovrha" ... jer na svojo mirovini imam trajni nalog za moj kredit i ako se dogodi da mi banka legne ovrhom na mirovinu, tada bi bilo upitno moje življenje. Inače, budite bez brige, mene nikada nitko još nije vukao za rukav niti me podsječao da sam nekomu dužna. Sve svoje obveze uredno sam cijeli život izvršavala, pa tako i troškove interneta. Inače, očekivala sam na ovoj stranici više razumijevanja i odgovore na postavljena pitanja a ne kako koga ubosti sa jetkim upadicama.
  3. jamac sam ratnoj udovici koja ima: 7.000,00 kn mirovinu za 1 djete koje je završilo srednju školu prošle godine i navodno će joj se isplaćivati još godinu dana po završetku škole, zatim ima 1.900,00 kn nekakvu invalidninu preko Hrv. pošt. banke, zatim po svakom djetetu prima 1.400,00 kn (ukupno 2.800,00 kn) dok su god na Zavodu za zapošljavanju te još radi u firmi gdje ima plaću veću od 6.000,00 kn , zatim kuća joj je pod ovrhom druge banke i ubilježeno je zabrana otuđenja i opterećenja nekretnine, auto na kredit. Na plaći ima 4 administrativne zabrane preko 3.000,00 kn, dug firmi od 16.000,00 kn (za plin) te 2 kredita na mirovini.. Drugim riječima, njena mjesečna primanja su kao moja godišnja mirovina. Sada sam dobila opomenu, (oba jamca isti iznos od 1.250,00 kn - ja sam drugi jamac ali solidarni) i rok od 10 dana da platim 2 rate ili će mi sjesti ovrhom na mirovinu. Ako mi sjednu ovrhom ja nemam sredstava za život niti najnužnije tj. mrvicu kruha a dužnik po kreditu i dalje živi luksuzno, vozika se . Zanima me da li banka mora ili može ići ovrhom na dužnikova primanja s obzirom da u ugovoru o kreditu piše da banka može raskinuti ugovor ukoliko se ne plate dvije rate, što je ovdje slučaj, bez da dira jamce? Drugo pitanje je da li sudska ovrha ima prednost u odnosu na administrativne zabrane ili se sve tretira prema redoslijedu pristizanja kod isplatitelja plaće ili mirovine?Napominjem, sve kredite dizala je 50.000,00 kn i više kako bi plaćala kazne za sina (droga/alkohol/saobraćaj) kako njen sinčić ne bi išao u zatvor.
  4. Zanima me da li d.. može kupoprodajnim ugovorom prodati poslovnu zgradu drugom d.., prema kojemu ima veliko dugovanje (približna tržna vrijednost zgrade) uz odluku nadzornog odbora jer je direktor jedna osoba u oba d..? Također molim odgovor da li, osim ovjere tog ugovora kod javnog bilježnika, treba ugovor dostaviti još nekome (na ovjeru ili suglasnost) uz poreznu upravu radi obračuna poreza na promet ili ??? Ovom kupoprodajom izmirila bi se dugovanja odnosno potraživanja. Da li je to tako provedivo ili ??? Molim odgovor.
  5. Da li to znači - "pojeo vuk magare"? Zar ne mogu naplatiti u ovrsi potraživanja neisplaćenih plaća? Znači li to da u našoj državi kupiš dd., preoblikuješ odmah u d.., uzmeš sve pokretnine, preopteretiš hipotekom nekretnine, ostaviš par godina 3 radnika ali im plaćaš iz svog (drugog d..) i oni rade za tebe (drugi d..) ali im radni odnos ostaje u ovršenikovom d.., blokiraš žiro račun i tko šiša ovrhovoditelja? Oprostite, ali ovo je ludilo a ne pravni sistem ili ga ja jednostavno ne razumijem. Molila sam za pomoć a odgovor je da je odvjetnik (novi) u pravu. Znači, ima prava ali ih se ne može ostvariti jer ovrhovoditelj nema novac niti za svakodnevno preživljavanje te je radi toga na ovoj stranici i postavljeno pitanje za pomoć. Za takvu državu i pravosuđe se ovaj ovrhovoditelj borio i bio dragovoljac? Oprostite, ali ništa više ne razumijem!
  6. Zaboravila sam se logirati pa mi je tekst od 08.01.o.g. objavit pod Anonimni. No, svejedno, još jednom molim da mi, na osnovu iznijetih podataka, što konkretnije odgovorite da li imam nade za naplatu ove ovrhe jer se bojim da će ovršenik u stečaj jer je dugo u blokadi a što onda? U prethodnom tekstu je sve pobrojano pa mi odgovorite što činiti, s napomenom da se radi o manjem mjestu gdje nema baš odvjetnika - stručnjaka za ovrhe i još jednom, veoma važnom napomenom, ovrhovoditelj nema sredstava za egzistenciju svoje obitelji a kamoli za skupe odvjetnike. Molim još jednom, odgovorite mi.
  7. Društvo se preoblikovalo iz d.d. u d... Da li se ugovori o radu moraju izdati novi ili ne (na neodređeno vrijeme)? Molim odgovor.
  8. Zahvaljujem na odgovoru i dali ste mi nadu. Promjenit ćemo odvjetnika i pokušati naplatiti svoje potraživanje.
  9. Zar mi nitko ne želi pomoći?
  10. Kako imam gotovo indentičan slučaj, molim vas odgovorite kako postupiti u slučaju kao ovom s dopunom da ovršenik ima 3 zaposlena koji imaju uplaćene doprinose ali več nekoliko mjeseci se ne vidi plaća (prema podacima porezne uprave) ali ti radnici ipak redovito sa svojih tekućih dižu plaću ssa 2000,00 kn ali i poveći iznos keša na ruke na ime plaće i oni su zadovoljni jer dobivaju plaću. S druge strane, sve nekretnine ovršenika su na jednoj kč. i pod hipotekom banke većoj 3 puta od tržne vrijednosti kredita, zatim u nekretninama ovršenika preuređena je i napravljena trgovina vlasnika ovršenika (drugi d..), upisana djelatnos ovršenika se u stvari ne obavlja u nekretninama ovršenika, radnici ovršenika rade u trgovini vlasnika ovršenika, drugim rječima ovršenik je samo na papiru s 3 zaposlena kojima se plaćaju samo doprinosi a plaća vjerovatno ide iz nekog računa vlasnika ovršenika ili neznam odakle. Poslovna banka ovršenika PBZ je sudu odgovorila da račun nema priliva već duže vrijeme (od kada je skinut mali dio dužnog iznosa) ali nije odgovorila da li kod nje ovršenik ima možda i drugi račun. Sada je sud zatražio od ovršenika prokaz - popis imovine i čekamo odgovor. Kako se naplatiti imajući u vidu sve izneseno i da li ima svrhe i mogućnosti tražiti ovrhu nad vlasnikom ili udjelima? Molim vas mišljenje.
  11. Molim, recite mi kako provesti pravomoćnu ovrhu neisplaćenih plaća nad d..? Drugi d.. je 100% vlasnik ovršenika (doo). Ovršenik sada ima 3 zaposlena koji dobivaju plaću cca 2000,00 kn a na crno u kešu još oko 5000,00 kn (rade cijeli dan) ali u poreznoj več nekoliko mjeseci vide se samo uplaćeni doprinosi a plaće nema. Isto tako žiro račun ovršenika već nekoliko mjeseci nema priliva (od kada je skinut mali dio dužnog iznosa), sud sada traži prokaz - popis imovine, nekretnine su pod hipotekom kredita vlasnika ovršenika (drugi doo) kredit je 5,5 mil. kuna a temeljni kapital ovršenika je 1,2 mil. kuna, u prostorima ovršenika je trgovina građevinskim materijalom vlasnika ovršenika. Što napraviti da se dobiju neisplaćene plaće i zanima me da li ima svrhe tražiti ovrhu na udjelima? Pokretnine je vlasnik ovršenika preselio kod sebe, nekretnine koristri za svoju trgovinu koja i nosi ime vlasnika a ne ovršenika, račun ovršenika miruje. Ovrha je pravomočna od prolječa o.g. S računa ovršenika skinuto je cca 12 tis. kn od čega je odvjetnik u potpunosti namirio svoje potraživanje u ovom sporu a siču dao ovrhovoditelj. Pomozite, molim vas!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija