Jump to content

BMWE46

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobio sam u poduzeću raskid ugovora o radu na određeno vrijeme sa 30.6.2011. a ujedno sam bio i prijavljen kao član poljoprivrednog gospodarstva OPG-a. 1.7.2011. prijavljujem se na zavod za zapošljavanje kao nezaposlena osoba jer sam u to vrijeme bio na bolovanju zbog bolesti pa mi je bilo najpotrebnije zdravstveno osiguranje. 5.9. iste godine brišem se iz OPG-a. Nakon prijave na zavod za zapošljavanje ubrzo dobivam rješenje da imam pravo na novčanu naknadu 5 mjeseci počevši od 1.7.2011. da bi kasnije 10.11.2011. dobio iz hrvatskog mirovinskog osiguranja rješenje da sam kod njih u evidenciji kao osigurana osoba od 1.7.2011. da bi 13.12.2011. dobio rješenje da se poništava prvobitno rješenje iz hrvatskog zavoda za zapošljavanje i da moram vratiti primljeni novac kao novčane naknade u cijelosti. Imam pravo na žalbu. Što učiniti jer mislim da službe nisi bile ažurne a ja nisam znao zakonske propise. Unaprijed se zahvaljujem !
  2. Na otvorenoj cesti vozio sam 75 km/h. U jednom trenutku lisica mi je podletila pod automobil. Ja sam nastavio vozit do obližnjeg stajališta kako bih vidio što se dogodilo. Šteta na autu nisam uočio jer se je sve dogodilo u kasnim večernjim satima. Drugi dan otišao sam na policiju i prijavio slučaj. Oni su mi rekli da sam to odmah trebao napravit. Međutim, do sada se nikada nisam našao u sličnoj situaciji i nisam znao što učiniti. Oni su rekli da će napraviti zapisnik. Pitanje je što sada mogu učinit kako bih nadoknadio počinjenu štetu na automobilu. Radi se o skupocjenom automobilu i šteta je velika. Na toj relaciji nigdje nema ni znaka za divljač na cesti. Unaprijed Vam se zahvaljujem na pomoći!
  3. Prije dva mjeseca zaustavljen sam sa 0.67, minus tolerancija 0.1, dakle 0.57. Dobio sam zapisnik o alkotestiranju i mjeru opreza da mi se vozačka oduzima na 72 sata. I eto, nakon 2 mjeseca od samog prekršaja stigao mi poziv na sud i optužni prijedlog iz policije gdje policija predlaže da me se kazni novčano i stavi zabrana upravljanja vozilom na 6 mjeseci. Vozač sam 8 godina, dakle ne ubrajam se u mlade vozače, i ovo mi je prva kazna za alkohol. Do sada sam bio kažnjavan samo zbog brzine 2 puta. Najviše me brinula ova zabrana upravljanja vozilom. U zakonu se nigdje ne spominje zabrana upravljanja vozilom za taj prekršaj, već se to može naknadno izreći kao mjera opreza da se to više ne ponovi. I eto, bio sam na sudu. Sudac je uzeo u obzir da mi je to prva takva kazna za takav prekršaj, te da mi je vozačka potrebna zbog posla svaki dan i izrekao mi je samo novčanu kaznu od 1000 kn + još neki troškovi, a zabranu upravljanja mi nije stavio. Naime, za koncentraciju alkohola iznad 1 promil sigurno slijedi zabrana upravljanja vozilom, također će zabranu upravljanja dobiti i oni koji su već bili kažnjavani za isti prekršaj. Ovu temu sam napisao kako bih eventualno nekome pomogao u sličnoj situaciji.
  4. u PP sam pitao i dao im svoj zapisnik kako bih znao otprilike sto me ceka. rekli su mi samo da ide kazna od 1000kn + kazneni bod. na to sam pitao hocu li dobiti zabranu upravljanja vozilom, odgovorili su da ne. mozda su kazne stroze za mlade vozace. na stranicam mupa nigdje se ne spominje zabrana upravljanja. ona slijedi tek kada se prikupi 9 negativnih bodova. policija moze u ovakvom slucaju uzeti vozacku na maksimalno 8 dana kao zastitna mjera. ako slucaj ide na sud, sud moze odrediti zabranu na mjese i vise. tako sam ja upoznat sa svime time. hvala vam na javljanju! ukoliko je tko imao nedavno slican slucaj neka se javi tu!
  5. Prije mjesec dana napirio sam 0.67, minus 10% tolerancije, dakle 0.57. Imam 25 godina. Dakle, ne pripadam u skupinu mladih vozača. Dobio sam zapisnik i papir o oduzimanju vozačke dozvole na tri dana. Sada očekujem kaznu. Kolika je kazna i postoji li mogućost zabrane upravljanja vozilom? Jer to je malo više od dozvoljene granice i prvi puta mi se tako što dogodilo. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija