Jump to content

CB1992

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. poštovani, situacija je slijedeća. prije skoro godinu dana potpisan je predugovor za kupoprodaju nekretnine. rok za isplatu i potpis ugovora bio je kraj 2.mjeseca. do isplate nije došlo. nakon toga, potpisan je jos jedan predugovor, do 7. mj. ove godine. i taj rok je prošao i do isplate nije došlo. mislim da moje čekanje sad već stvarno prelazi sve granice bilo kakve solidarnosti. dana je kapara u iznosu cca. 1/3 ukupne cijene nekretnine. velika kapara nije tražena, već ponuđena od strane kupca, a i niska je cijena nekretnine, pa prosječnih 10 % nebi bila neka garancija. kapara je ugovorena kao odustatnina. zanima me, može li sada raditi problem visina kapare? unaprijed hvala.
  2. moj problem je sljedeći. moji roditelji su krajem 90-ih kupili kući s gosp. zgradama i okućnicom. provjerili su da li je sve ucrtano i vlasnički list, ali nisu građ. dozvolu. sada oni tu istu nekretninu prodaju i ispostavlja se da ja cca. 3/4 kuće i dio gosp. zgrada građen prije '68, ali su kasnije nadograđene. za te nadogranje nema nikakvih dozvola, samo za dio gosp. zgrada urbanistički uvjeti. što nam je činiti? koliko sam shvatila, po novom zakonu o legaliziranju prijenos neće biti moguć ili? ako je nužna legalizacija tog dijela prije prijenosa, možete li mi reći koliko (naravno, otprilike) bi to koštalo, a i trajalo?? ne znam što da radim, do prije tjedan dana smo mislili da je sve legalno, sad ispada da "prodajemo maglu" a ni centimetar nisamo nadogradili...
  3. poštovani... zanima me jedna stvar... da li je u zakonu RH na bilo koji način regulirana podijela dugova iz braka? situacija je sljedeća. moj brat rastavljen je malo više od 2 god. iz braka ima 1 djete, maloljetno, za koje uredno plaća alimentaciju. brak je razveden njegovom krivicom- nevjerom. e sad, problem je u tome, što su zbog prilika zaposlenja( on je bio i još uvijek jest, zaposlen za stalno, a njegova sada bivša žena na ugovore na određeno) svi krediti u braku dignuti na njegovo ime. bivša supruga je iz braka izašla " čistih računa", u međuvremenu dobila stalno zaposlenje, a on pun kredita, i još uz to određena alimentacija. nije provedena podijela imovine, jer velikih stečevina nije ni bilo. naravno, djete je djete, alimentacija stoji, ali mene još dan danas boli da je ona izašla kao grofica, makar bila i prevarena, za sve je potrebno dvoje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija