Jump to content

Royal

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Problem je slijedeći. Prije 9 godina kupio sam lim za krovište od tvrtke koja se bavi proizvodnjom i prodajom istog. Montaža lima izvedena je od druge tvrtke -obrta. Prije 2 godine počela je odpadati boja sa lima i to u potpunosti. Potrebno je promijeniti kompletan lim krovišta Garancija na boju je 10 godina. Obavijestio sam tvrtku kod koje je lim kupljen o problemu ,te je pokrenut postupak reklamacije.Prodavatelj mi ne priznaje sav materijal koji je potrebno promijeniti ,nego samo dijelom. Također zbog ponovne demontaže starog i montaže novog lima imam kolateralne troškove od cca 30.000 za koje prodavatelj ne želi niti čuti. Napominjem da su ti troškovi nastali samo zbog reklamacije boje na limu kojeg je potrebno promijeniti. Zanima me postoji li opravdani razlog i šansa za podizanje tužbe za nadoknadom troškova zbog nastale situacije. Troškovi nepriznavanja dijela materijala koji prodavatelj ne priznaje (a isto je predmet reklamacije) i radova koji će biti potrebni za promjenu će iznositi oko 35000 kuna.
  2. Problem je slijedeći. Prije 9 godina kupio sam lim za krovište od tvrtke koja se bavi proizvodnjom i prodajom istog. Montaža lima izvedena je od druge tvrtke -obrta. Prije 2 godine počela je odpadati boja sa lima i to u potpunosti. Potrebno je promijeniti kompletan lim krovišta Garancija na boju je 10 godina. Obavijestio sam tvrtku kod koje je lim kupljen o problemu ,te je pokrenut postupak reklamacije.Prodavatelj mi ne priznaje sav materijal koji je potrebno promijeniti ,nego samo dijelom. Također zbog ponovne demontaže starog i montaže novog lima imam kolateralne troškove od cca 30.000 za koje prodavatelj ne želi niti čuti. Napominjem da su ti troškovi nastali samo zbog reklamacije boje na limu kojeg je potrebno promijeniti. Zanima me postoji li opravdani razlog i šansa za podizanje tužbe za nadoknadom troškova zbog nastale situacije. Troškovi nepriznavanja dijela materijala koji prodavatelj ne priznaje (a isto je predmet reklamacije) i radova koji će biti potrebni za promjenu će iznositi oko 35000 kuna.
  3. Pozdrav U firmi imamo slijedeću situaciju. 1998 dogodila se eksplozija plina u krugu tvornice gdje se je obavljao remont. Jedan naš radnik bio je na mjestu događaja i samim time bio je ozljeđen. Naša firma nije radila na tom postrojenju, ali se je naš radnik tamo slučajno nalazio. E sad,nakon oporavka ,firma je isplatila odštetu(radnik je bio osiguran). Da bi 2005. godine taj isti radnik ,ili njegov nasljednik, podignuo privatnu tužbu protiv naše firme za tu ozljedu. Parnični postupak traje sve do 2014 godine, i sudac presudi u korist radnika. Odšteta ,ogromna. Moje je pitanje,jeli moguće da usljed svih tih godina to nije ušlo u neku zastaru ? Prije podizanja privatne tužbe i sama tužba? Zanima me jel sve to po zakonu? Hvala
  4. Jel postoji neki pravilnik ili članau u zakonu na koji se mogu pozvat , jer mi je već pun kufer dolaženja a ništa se ne riješi, jer svaki put moram izostat s posla. Da se znam pozvat na nešto, da me sudkinja ne odkanta ,kao da nema toga u zakonu?
  5. Radi se o jednom prometnom prekršaju, uglavnom u prekoračenju brzine. Naime dobio sam doma obavijest da sam vozio 105 km/h u naselju gdje je dopuštena brzina 50 km/h,iskreno niti se sjećam da sam tog dana tamo prolazio ,a kamoli brzine i da je bio radar. E pa sad da se uvjerim u vjerodostojnost počinjenog prekršaja po pozivu suda došao sam na saslušanje i zatražio suočenje sa službenom osobom koja je tog dana meni izmjerila tu brzinu. E do sad je već prošlo 5 mjeseci,i zakazane 3 rasprave na koje sam ja svaki put došao a od policajca ni traga. Pa me sad zanima koja je to fora, i do kad može to tako, mislim pa ne može me zvat svaka 3 tjedan da dolazim na sud a policajca nema. Ipak radi se o jaćem prekršaju , di je u pitanju vozačka i nikako neći priznat dok se detaljno ne uvjerim
  6. Da, znam da je zastara za 2 godine, zato me i zanima što ako se cijelo vrijeme pišu prigovori na rješenja, mislim jel to odgađa izvršenje oduzimanja vozačke dozvole? I jel se ima uvijek pravo na žalbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija