Jump to content

miiaa

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je miiaa objavio

  1. Mati77 je napisao:

    Dragi supatnici,

     

    imam za koji dan pismeni i sada se mučim, kao i mnogi od vas, sa lošim presudama koje su (pogotovo iz kaznenoga) prepune grešaka za koje su nam predavači naglašavali da "to NI U KOJEM SLUČAJU NE SMIJEMO NAPRAVITI" Žalosno!

     

    Sada imam jedno pitanje: U slučaju npr. razbojništva, okrivljenik je oduzeo oštećenom sunčane naočale, koje su od okrivljenika oduzeli djelatnici PP.

     

    Sada tu jedan sudac piše - Izriče se sigurnosna mjera oduzimanja predmeta i naočale se imaju vratiti oštećeniku. :-o

     

    Ne navodi se da bi tu bilo ikakvog imovinskopravnog zahtjeva od strane oštećenog.

     

    Koji članak primijeniti (zasigurno ne sigurnosnu mjeru)-da li vratiti stvar vlasniku i temeljem kojega članka (161, 189, 270????)

     

    Pliz pomagajte :-D

     

    Po mom mišljenju, u tom slučaju nikakva sigurnosna mjera ne dolazi u obzir. Kako proizlazi iz čl. 80. st. 1. KZ-a "Sigurnosna mjera oduzimanja predmeta može se primijeniti glede predmeta koji je bio namijenjen ili uporabljen za počinjenje kaznenog djela".

    Međutim, ovdje će biti potrebno primijeniti čl. 82. KZ-a, tj. oduzeti imovinsku korist ostvarenu kaznenim djelom.

  2. manfredica je napisao:

    borneoo je napisao:

    pitanje...

    ja sam dobio rješenje o rasporedu na radno mjesto na sudu i koliki je vama koeficijent za plaću???

    meni je 0.98 s tim da se za svaku godinu uvećava za 0.5%...

     

    isto toliki

     

    znate li možda koliko je to preračunato u kune? :-))

  3. Je li nekome poznato iz iskustva drugih kolega koji su radili kao sudački ili državnoodvjetnički vježbenici - kakva je praksa nakon položenog pravosudnog ispita, postaju li te osobe savjetinici u tom tijelu ili radni odnos nakon 2 godine prestaje...

  4. manfredica je napisao:

    Ja nisam dobila takvu pisanu obavijest, javila se tijelu, rekli mi da dođem što prije, tako da sam počela raditi jučer. Valjda zaista ovisi od tijela do tijela.

     

    Jesi li prije napravila liječnički ili ćeš to naknadno

  5. raa4566 je napisao:

    Ja sam dobila, ne ono što mi je bilo prvi izbor (netko niže od mene je dobio moj prvi izbor), al sam zadovoljna. U vezi pokretanja spora i pritužbi ovdje - definitivno shvaćam i uvažavam da je nekome krivo što nije dobio svoj prvi izbor i nešto što je više htio a bolje je rangiran. ALI, reći da ste KAŽNJENI zato jer ste DOBILI posao na koji ste se PRIJAVILI bojim se nije u skladu s osnovama za uspješan spor.

     

    Naime, o čemu pretpostavljam da se radi, i skoro pa sam sigurna da je u tome stvar: oni zbog žurbe i čisto tehničkih razloga nisu ulazili DETALJNO u svačije želje, nego su gledali:

    - da svi koji su ostvarili uvjete dobiju posao

    - da donekle uvaže preferencije. Donekle, ali ne potpuno, jer to ne moraju.

    Naime, ničije pravo se nije povrijedilo. Za ubuduće za ovaj natječaj vrijedi napomenuti da ako pokažete široku inicijativu u pogledu prijavljenih mjesta, tome bude kompatibilna i spremnost za bilo koje od tih mjesta, jer u natječaju kako je originalno objavljen ništa ne piše o rangiranju po preferencijama niti da će bolje rangirani dobiti mjesto koje više žele. Rečeno je da će bolje rangirani dobiti mjesto, točka.

     

    Budimo sretni što smo dobili posao na ovom krvavom natječaju, i svaka čast svima koji su dobili, ovom prilikom vam svima čestitam! :-)

     

    Potpisujem sve navedeno. Ja nisam dobila, ni grad, ni tijelo koje je bilo moj prvi izbor. Međutim, mišljenja sam da nas na razgovoru pitaju jesmo li spremni odseliti u drugi grad ili ostati u svom gradu više zbog ocjene motivacije negoli da bi uvažili naše želje.

  6. Postoje dvije vrste doprinosa - doprinosi koje snosi radnik iz bruto plaće (doprinosi za mirovinsko - 20%) + porez i prirez, i doprinosi koje snosi poslodavac (doprinosi za obvezno zdravstveno - 15%, doprinosi za zaštitu zdravlja na radu - 1.7%, osiguranje za slučaj nezaposlenosti - 0,5%)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija