Jump to content

hans955

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. godine 1996 i 1997 sam kao pripadnik hv radio sa timom za razminiravanje u istočnoj slavoniji.kako je to područje bilo još uvijek okupirano radili smo kao civili,(kao pod okriljem mungosa).bilo nam je obečano da uz mjesečnu plaču i polovicu dnevnice dobijemo i dodatak od 1000 dem mjesečno da bi bili izjednačeni s mungosima. kad se to konačno počelo isplačivati jedan dio pripadnika tima je dobio te novce,nekolicina naknadno, a nas oko petnaestak od oko 90 nije dobilo ništa uz obrazloženje da smo mi logistika koja nema pravo na dodatak, iako su u ostala dva tima koji su bili iz drugih brigada svi pripadnici dobili taj dodatak. kako smo se žalili bili su izmišljani kojekakovi izgovori a dodatak su dobili i neki pripadnici koji nisu imali veze s nama.to se sve doznalo naknadno,a zapovjednici su prijetili otkazom onima koji su htjeli uzeti odvjetnika i istjerati stvar na čistac. kako sam premješten u drugu postrojbu i nisam bio više u kontaktu sa bivšim kolegama tako se stvar polako zaboravila,ja umirovljen,potom obolio(100&invalid bez invalidnosti),bio skoro 5 godina u polukomi,sad se malo oporavio i ponovo mi je ovo došlo do svijesti da smo bili prevareni,jer se to potiho pričalo i prije ali se nitko nije usudio ozbiljnije reagirati radi straha od otpusta iz vojske.kao pojedinci nismo imali nikakve pisane zapovjedi več se sve odvijalo usmenim putem tako da nismo imali nikakvog oslonca za neku tužbu(?). kako se u zadnje vrijeme otkriva sve više kriminalnih radnji pod okrivljem časničkih odora i domoljublja ovo me ponukalo da postavim pitanje vama koji se razumijete u pravne stvari i pravdu da li je u ovom slučaju moguć bilo kakav rasplet makar i poslije 14 godina?da li ima smisla oko ovoga sada kopati i ako ima kome se obratiti bez posljedica. hvala
  2. hvala na odgovoru.zanima me ovo o nužnom nasljedniku(1/2 nasljednog dijela).da li je to polovina od 2 dijela,mog i sestrinog.i kako bi se imovina u tom slučaju dijelila, jer ima osim nekretnina ima i dosta pokretnina,poljoprivredni strojevi i ostale pokretnine. moja djeca žive u kuči sa mojom majkom i ona mi je dala naslutiti da će sve ostaviti njima.da li je to moguče da ja budem 100% obespravljen jer nisam živio u kuči.cijelo vrijeme živim kao podstanar jer se nisam slagao sa pokojnim ocem.ovo sve me zanima jer je i mati u lošem stanju, a i ja nisam više najmlađi,a i sva moja djeca mi nisu nakuanlonjena jer su i ona pod utjecajem sestre iako sam ih ja odgojio. da li su potrebni kakovi pravni koraci još za života majke, ili da sve ide svojim tijekom? ja nisam financijski u dobroj situaciji,a i 100& invalid sam. unaprijed zahvaljujem.
  3. nakon smrti oca, kod ostavinske rasprave smo se sestra i ja odrekli nasljedstva u korist matere.da li ja kao sin imam unatoć tome pravo na dio na nasljedstva nakon smrti majke iako ne živimo zajedno.sad mi tumači i ona i sestra da sam se ja svega odrekao i da će iskljućivi nasljednici biti samo moja djeca a ja da nemam nikakva prava.što bih trebao ili da li trebam nešto poduzimati prije smrti majke jer je ona u lošem stanju a pod velikim utjecajem kčeri.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija