Jump to content

dapalmovic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zapošljavam u svoje trgovačko društvo novog radnika/pripravnika. Postoji u novom Zakonu o doprinosima oslobođenje od plaćanja doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje za pripravnika. Kod mene se radi o osobi koja ima 34 godine i niti dana radnog staža. Zanima me po kojem Zakonu, članku, Pravilniku je to određeno?
  2. Neki dan sam oštetio prilikom izlažanja iz dvorišta (koje je pod rampom) vozilo koje je bilo zaustavljeno ispred same rampe pored koje je znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Oštetio sam branik na tom vozilu. Otišao sam jer se nitko nije nalazio pored vozila. Danas sam našao poruku na brisaču da se javim za dogovor oko štete, što sam i učinio. Vlasnik oštečenog vozila tvrdi da je dobio moju registraciju od svjedoka te da me je zato i kontaktirao. Kada sam ga pito koji je točno bio dan kada se dogodila nezgoda, odgovorio mi je da nije siguran jer nije odmah primijetio(nije mi djelovao baš sigurno u sebe, već kao da je prošetao dvorištem i pogledao koje vozilo ima oštećen branik). Događaj se zbio prije pet dana, a dotični me je kontaktirao tek danas. Nije problem u popravku štete, već svakodnevno svi mi stanari imamo problem s ulaskom u dvorište pod rampom jer se takvi poput gore navedenog stalno parkiraju ispred ulaza. Kad se pozove pauk, većina ti vozila se makne prije njegovog dolaska. Napominjem, ne proičem svoju odgovornost u šteti, već bih želio da i dotčni vlasnik vozila plati kaznu za nepropisno parkiranje, jer da isti nije bio tamo događaj se nebi dogodio. Opet ponavljam moja je odgovornost u šteti. Moje pitanje je slijedeće: Da li da zovem policiju da utvrdi jesam li ja oštetio to vozilo (imam parkirne senzore i branik mi je oštećen s obje strane već od ranije nezgode). Svjedoka imam i ja i nalazio se u vozilu samnom u trenutku sudara. Svjedok koji je navodno zapisao moju registraciju bi u tom slučaju morao navesti točan dan i vrijeme kad se dogodila nezgoda. Što bi u slučaju da zovem policiju trebao ja platiti, a što dotični gospodin? Da li da odem s oštečenikom do svjedoka da mi potvrdi dan i vrijeme nezgode prije pozivanja policije. Hvala na brzim odgovorima.
  3. Problem je riješen načinom da je sjedište tvrtke sada "grad Zagreb", a trenutna službena adresa tvrtke glasi na ured u najmu. Na taj se način ne treba kod svake promjene adrese ureda mijenjati i sjedište tvrtke odnosno atk o osnivanju itd... Odlukom uprave se određuje gdje se nalazi ured. Obzirom na gore navedeno da li je potrebno promijeniti podatke u mirovinskom i HZZO-u i da li se svaka promjena adrese ureda samo ovjerava kod javnog bilježnika i što se točno šalje trgovačkom sudu (pretpostavljam da bilježnik šalje odluku uprave o promjeni adrese)?
  4. Vlasnik sam tvrtke čije je sjedište prijavljeno na jednoj adresi, a sada uzimam u najam ured na drugoj adressi. Sjedište tvrtke imam prijavljerno na adrsi gdje živim, ali kao nosioc stanarskog prava (za to imam izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da ne plaćam nikakvu naknadu). Radi pravne zavrzlame želim iznamiti ured na drugoj adresi i tamo obavljati sve poslove, kako nebih izgubio status zaštićenog najmoprimca. Zanima me da li je potrebno mijenjati sjedište ili je samo dovoljno dostaviti poreznoj upravi ugovor o najmu prostora, kako ne bih imao problema kao zaštićeni najmoprimac?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija