Jump to content

cvrcak21

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani! Molim Vas da mi odgovorite da li se plaća porez na promet nekretnina ukoliko sin daruje majci dio kuće. Hvala na odgovoru.
  2. Evo mene opet. Pokušavamo sve riješiti mirnim putem. Mama traži 1/3 u kući s tim da se odriče svega na moru. Kako to "papirnato" riješiti s obzirom da 1/4 kuće glasi na oca, a 3/4 na brata, te pola-pola na moru. Hvala!
  3. Sve ću još provjeriti. Za sad hvala svima i čujemo se još!
  4. Puno hvala na odgovoru, sad bar znam na čemu sam.
  5. Poštovani! Moj otac i njegov brat (moj stric), kupili su građevinsko zemljište prije 40-ak godina. Stric je kupio 3/4 zemljišta, a otac 1/4. Moji roditelji su u to vrijeme već bili u braku. Stric je uskoro odselio u inozemstvo i moji roditelji su na tom zemljištu izgradili kuću. Prije 2 g. kuća je upisana u gruntovnicu i najednom se moj brat pojavljuje kao vlasnik 3/4 kuće. Navodno mu je to darovao stric (tako mi je rekao, ali ja nemam uvid u taj darovni ugovor). Zanima me da li mu je stric mogao darovati samo zemljište ili i kuću (koju su gradili isključivo moji roditelji). Napominjem da se majka ne slaže s tim i želi da se imovina podijeli na brata mene u istom omjeru. Otac se slaže s ovim stanjem. pretpostavljam da su na neki način pokušali prikazati da je i stric gradio kuću. Ima li majka osnove za tužbu tj. može li dokazati da je kuća isključivo bračna stečevina nje i moga oca. Sve ovo smo majka i ja tek nedavno saznale. Zahvaljujem na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija