Jump to content

Nanchy

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas savjet: Naselje X želi se izdvojiti iz sastava Općine Y i pripojiti Gradu Z. Još 2007. provedena je peticija koju je potpisalo oko 80% mještana, Općina je donijela negativno Mišljenje, Županija pozitivno, međutim tada je inicijativa stala na Saboru jer je prijedlog podnijela oporbena zastupnica. Nismo dobili negativan odgovor, nego Mišljenje Vlade RH da će postupak biti upućen u proceduru nakon izmjene i dopune Zakona o područjima županija, gradova i općina. S obzirom da do istog nije došlo, nakon promjene vlasti ponovno smo pokrenuli inicijativu počevši ponovo od Općine, uputili Općinskom vijeću "Zahtjev za donošenje Odluke o izdvajanju..." (ne Mišljenja, nego Odluke!), međutim Općina traži obnovu cijelog postupka. Je li to zakonski utemeljeno i mogu li oni Odluku donositi na zboru građana, a što mi možemo poduzeti ukoliko nije potrebno obnavljati postupak?
  2. Imam sličan slučaj, ali sa bukom iz kafića. Jednom prilikom sam nazvala policiju i čovjek je rekao da nakon nekoliko uzastopnih prijava oni proslijeđuju prijavu inspektoratu koji je dužan utvrditi narušuje li se javni red i mir. E, sad... Možda ga koja prijava spusti na zemlju, pa prekine s "performansima".
  3. Trebam savjet. Ispod stana u kojem živim otvoren je kafić. Kod nas u stanu nije bilo akustičke izmjere, a sanitarna inspekcija županije tvrdi da je prije otvaranja morala biti izvršena izmjera i da je on dobio papire bez kojih nebi otvorio kafić (naime, supruga vlasnika kafića radi u Županiji što je otežavajuća okolnost za mene). Osim toga, vlasnik kafića uzurpirao je zajedničke prostore (bez suglasnosti sustanara)- atrij i dvorište kako bi napravio terase. Svi pokušaji sporazumnog rješavanja sukoba nisu urodili plodom. I, da, ja sam jedini stalni stanar- zgrada je nova, nisu prodani svi stanovi, nego samo 1 uredski prostor i moj stan, a kafić je otvoren tek kasnije. Dolazi li u obzir samo tužba ili neki drugi postupak- građevinska inspekcija, što li? Potpuni sam laik za pravne postupke, stoga ne zamjerite
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija