Jump to content

iva20

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovoru!! ali taj spis je slalo mirovinsko osiguranje iz osijeka. znam i ja da imamo pravo na uvid u spis i kopiju a i da se samo kupije šalje... ići ćemo tu u mirovinsko i zahtjevati sva prava .... uglavnom hvala puno!!!
  2. Poštovani! Molim Vas za iskreno mišljenje i pomoć. Naime, moj zaručnik je prije gotovo 6 god. imao tešku prometnu nesreću van radnog vremena i mjesta i sad je na sudu za odštetni zahtjev od svog osiguranja. Sutkinja traži papire koji se nalaze u njegovom spisu koji dokazuju da je u invalidsku mirovinu otišao zbog prometne nesreće, a ne zbog nekih drugih razloga. Na Upravnom sudu u Zagrebu je njegov spis u kojem se nalaze 3 papira na kojima jasno piše od strane liječnika i sudskog vještaka da je u mirovinu otišao zbog posljedica prometne nesreće. Ta 3 papira su neophodna za nastavak suđenja ovdje u Osijeku. Sutkinja je zatražila od bivšeg poslodavca mojeg zaručnika (sadašnji) iznos plaće za radno mjesto na kojem je on radio te od Mirovinskog osiguranja ona 3 ključna papira neophodna za nastavak i završetak suđenja koji se nalaze u Upravnom sudu u Zagrebu. Na Upravnom sudu se nalazi njegov spis u kojem on traži invalidninu (80%). U Osijeku su zahtjev za invalidninu odbili uz obrazloženje da se nije prometna dogodila za vrijeme radnog vremena te da nema pravo na invlidninu pa su uložili žalbu Upravnom sudu u Zagrebu. U Zagrebu je taj slučaj i zahtjev prihvaćen te su od nadležnih institucija u Osijeku zatražili da odluče o visini invalidnine pa su ovi u Osijeku ponovno odbili i ponovno je uložena žalba Upravnom sudu. Ne želimo povlačiti taj zahtjev sa suda dok presuda ne bude pravomoćna, ali i ne možemo do tada čekati da godine prolaze i njegov slučaj u Osijeku "skuplja prašinu". Zanima nas da li se taj spis smije fotokopirati od strane ovlaštenih lica te poslati u Osijek na sud? Ili da nešto drugo pokušamo, a da ipak taj spis ostane u Zagrebu. Zvala sam nedavno Zagreb i rekli su mi da to nije praksa i da bi morali razmotriti o tome. Molim za savjet! Hvala na pomoći!
  3. 4.1. sam primila "dokument na ruke" preko city ex. na adresu na kojoj ne živim. danas taj dokument nisam mogla podići,a piše da je rok za podizanje 3 dana. znam da mi je to poziv sa suda zbog prometnog prekršaja. u pon se isto ne radi...što mi je činiti? da se javim svome odvjetniku?? što će se onda dogoditi s tom pošiljkom? hoću li biti prisilno dovedena na sud?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija