Jump to content

Hopeless

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja imam sličan problem, s tim da sam ja stan otplaćivala, a suprug sad traži da iz njega izađem ja, s tim da će me isplatiti. Pristala sam, pod uvjetom da sve kod javnog bilježnika ili odvjetnika stavimo na papir, jer se bojim da će pri rastavi braka tražiti i stan koji kupim. Stan namjeravam kupiti novcima koje mi on isplati i novcem koji sam naslijedila. Jednako kao i vi bojim se da ugovor koji potpišemo kod odvjetnika (ili bilježnika? - nisam sigurna gdje to moramo napraviti) neće biti dovoljna garancija.
  2. Hvala agentu. Zanima me postoji li mogućnost da dokažem da sam roditelj koji će se bolje brinuti za djecu, i postoji li mogućnost da sud zanemari njihovu odluku, iz razloga što suprug ima takvo radno vrijeme koje nije pogodno, dok ja radim u školi i više vremena od njega provodim kod kuće. Ujedno češće pratim što i kako rade u školi (redovito idem na informacije), odvozim ih i dovozim kada izlaze van. U ovoj (tinejdžerskoj) dobi mislim da se povode za mišljenjem da će im s njim biti "labavije". Alimentacija nije u pitanju, već njihovo dobro.
  3. Suprug i ja živimo 18 godina u braku. Imamo dvoje djece(15 i 17 godina). Živimo u stanu na koji sam ja imala stanarsko pravo i sada je stan u otkupu. Hipoteku otplaćujem ja. Brak je već godinama u komi i nema prave komunikacije, a u nešto više od posljednjih godinu dana uopće je nema. Problem je u tome što me ne prihvaća kao punopravnog člana obitelji, gotovo nikad ništa nismo zajednički planirali (a i stvari koje smo uspjeli zajednički napraviti prolazile su kroz mukotrpne faze svađa, šutnji i pregovora), vrlo smo rijetko izlazili, jednako tako mogu reći da nemamo ni pravih zajedničkih prijatelja. Optužuje me da nikad ništa ne dajem i ne doprinosim u kuću, što nije istina (plaćam hipoteku za stan, sve režije, stambenu štednju, putne i ostale troškove za djecu i njihovu školu, a otplatila sam i auto; dok je on istovremeno imao skriveni štedni račun koji sam slučjano otkrila). Preljub nije u pitanju - ni on ni ja nememo vezu sa strane, barem tako vjerujem. Sada sam naslijedila novac koji bi mi mogao omogućiti da se rastanem i osamostalim. Vezano uz to imam pitanja: 1. Djeca su se prošle godine izjasnila da ipak žele ostati s ocem. Može li se sud s tim složiti ako moj suprug radi na terenu (iako svaku večer dolazi kući), a ponekad radi i noćne smjene, do sada nije nikada išao u školu pitati za djecu (osim dva puta prošle godine kada smo upali u tu veliku krizu i to sam mu predbacila) ili se ipak mogu izboriti za to da djeca budu sa mnom? 2. Vrijedi li se boriti za pravo da ostanem u stanu, a on da se seli van (jer on odbija i pomisao na to, pogotovo otkad sam dobila nasljedstvo, tjera me van - a s druge strane kaže da mu je dobro i ovako kako sada živimo; uz besplatnu kuharicu i spremačicu koju u meni ima nije ni čudo)? 3. Ako kupim stan novcem od nasljedstva, i tek onda pokrenem brakorazvodnu parnicu, može li on polagati pravo i na taj stan u diobi imovine? 4. Imam li u tom slučaju, ako kupim stan, više mogućnosti da dobijem djecu? 5. Ako me isplati prije brakorazvodne parnice i taj novac dodam pri kupovini stana, može li u tom slučaju tražiti pravo na dio vlasništva ili možemo prije same brakorazvodne parnice otići javnom bilježniku ili advokatu da potpišemo ugovor u kojem se on odriče prava na to?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija