Jump to content

saramara

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 2. Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina (NN 155/02 i 80/10) Odredbom članka 22. stavka 2. navedenoga Zakona pripadnicima nacionalnih manjina osigurava se zastupljenost u tijelima državne uprave i pravosudnim tijelima sukladno odredbama posebnog zakona, vodeći računa o sudjelovanju pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu na razini na kojoj je ustrojeno tijelo državne uprave ili pravosudno tijelo i stečenim pravima. U popunjavanju navedenih mjesta, prednost pod istim uvjetima imaju predstavnici nacionalnih manjina. Što znači da se prednost ostvaruje u tijelima državne uprave i pravosudnim tijelima.
  2. Pozdrav svima! Dobila sam prošli tjedan poziv na razgovor za radnom mjesto znanstvenog novaka na pravnom fakultetu u Zagrebu. Jel ima tko iskustva sa takvim natječajima? Da li je natječaj pro forme ili ima neke ozbiljne šanse za zaposlenjem??
  3. Šta mislite hoće ove godine pitati slučajeve na usmenom?? Prošle godine su neke kandidate pitali kako bi riješili slučaj koji su im dali kako primjer?! S druge strane neke kandidate uopće nisu tako šta pitali već obični razgovor za posao?!
  4. Ovo saznanje je zaista uznemirujuće.. U potpunosti se slažem da činjenica da su rezulatati pod šifrmama daje prostor za malverzacije, i da su rezultati trebali biti javni.. Mislim da bi trebalo dati prijedlog Ministarstvu da objavi točne odgovore pisanog ispita, kako bi svi mogli usporediti svoje odgovore i da li oni odogovaraju broju bodova, a u slučaju da ne odgovoraju zatražiti uvid u ispit.. Kako je ovaj natječaj samo jednom godišnje, a pored ovolikog broja nezaposlenih pravnika mislim da nikom nije svejedno kad znamo da svaki bod igra ulogu u dobivanju vježbeničkog mjesta..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija