Jump to content

Dev

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Još samo da naglasim, možda je to ono što buni cijelu stvar, ovaj obračun plaće po meni nema nikakve veze s ugovorom. Ako bi gledali samo obračun, cijela stvar izgleda jasno i točno, ali ne vidim kakve on osnove ima, jer u ugovoru ih nema..
  2. Zahvaljujem se na brzim odgovorima. Nažalost, i dalje mi nije jasno, obzirom na sljedeću stavku: "Za realizaciju preuzetih obaveza iz točke I-2. Radniku pripada osnovna bruto plaća u iznosu od 7000 kuna." Točka I-2 je jasna (15 dana rada), te joj pripada osnovna bruzo plaća u iznosu od 7000 kuna. Nije mi jasno kako tu u igru ulazi mjesečna plaća? Čini se da eksplicitno piše na koji se to period odnosi, to jest onaj definiran u gornjoj točki. Ne vidim nikakvu logiku na koji način bi se to moglo ili podrazumijevati, ili čak pomisliti s obzirom na tekst ugovora? Oprostite mi na ustrajnosti, ali moram pitati, nije mi jasno.. Još jednom se zahvaljujem...
  3. Poštovanje i lijepi pozdrav! Imam pitanje u vezi krive isplate plaće, pa ako biste bili voljni uputiti me u nekom pravcu bio bih veoma zahvalan. Naime, u periodu od 1.9. do 15.9. imao sam radni odnos sa jednom tvrtkom (ako je potrebno mogu dati i ime), a ugovor koji smo potpisali šaljem Vam u privitku (zacrnjen na nekim mjestima radi zaštite privatnosti). Prema ugovoru, iznos koji mi je trebao biti isplaćen je 7000 kuna (bruto). Dana 13.10.2011. zaprimio sam uplatu plaće, i isplatnu listu, na kojoj su navedeni sljedeći podatci: Osnovica plaće * koeficijent 1,00 * 7000,00 Fond sati za obračunski period: 176,0 sata Redovan rad: 88,0 sati Brutto plaća: 3500 kn ... ZA ISPLATU: 2658,40 kn Izgleda da mi je plaća obračunata kao da je ugovorom dogovorena mjesečna plaća, a s obzirom da sam radio pola mjeseca, prema njihovom izračunu dobio sam samo pola bruto plaće, odnosno nakon odbitaka 2658,40 kuna. S obzirom da se na temelju ugovora jasno vidi kako se ne radi o nikakvom mjesečnom iznosu, već u točki II-1 jasno piše: "Za realizaciju preuzetih obaveza iz točke I-2. Radniku pripada osnovna bruto plaća u iznosu od 7000 kuna." A u točki na koju se referira, dakle I-2, stoji: "Ovim ugovorom radnik zasniva radni odnos na određeno vrijeme do 15.09.2011." Dakle, prema ugovoru mi se čini kako imam puno pravo za cijeli iznos plaće. Ono što bih Vas zamolio jest, da, ukoliko je moja tvrdnja točna, i ukoliko sam uistinu zakinut s obzirom na potpisani ugovor, da me savjetujete što mi je dalje činiti kako bih ostvario svoja prava. Kome se trebam obratiti, i na koji način je ovom problema najbolje pristupiti? Također, s obzirom da je već prošlo neko vrijeme otkako sam primio isplatnu listu, da li se trebam brinuti oko kakvih eventualnih rokova žalbe, itd.? Još samo jedna napomena: Isplatnu listu sam primio na kućnu adresu, te nisam nigdje potpisao da sam je primio, ukoliko je to od ikakvog značaja. Unaprijed se zahvaljujem i iščekujem Vaš odgovor! Lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija