Jump to content

crvenasonja

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I da li možda imaš neku skriptu u kojoj su ujedinjena ova pitanja koja si navela?
  2. Hvala,ovo će zaista biti od pomoći,vjerujem većini! Zanima me ovaj pismeni dio, da li meni sa VSS može doći obračun plaće?
  3. Hvala puno na pitanjima!Zanima me još par stvari... Na kojem si radnom mjestu? Pismeni dio si dobila jedno od ovog navedenog napisati?I ova pitanja koja si navela su sva postavljena tebi ili i ostalima koji su bili s tobom u grupi?HVALA JOS JEDNOM! ivaklc je napisao: Društvo evo pitanja sa današnjeg roka...nije bilo preteško, ispitivači su bili stvarno korektni i kad netko nezna odgovor stvarno su navodili do odgovora... USTAV I SUSTAV DRŽAVNE UPRAVE - koja je izvršna vlast, koja je zakonodavna - poslovi državne uprave - koja su tijela državne uprave - provedbeni propisi - koji su akti vlade - ustavni sud ZUP ZUS - tko rješava u upravnim stvarima - koja su javnopravna tijela - tko je stranka - kako se rokovi računaju, da li nedjelja utječe na tijek roka - razlika između zaključka i rješenja - zapisnik, i što se mora napraviti prije potpisivanja zaključka - sastavi dijelovi rješenja - kad i kako se pokreće upravni spor - kako suci rješavaju spor i koje akte donose UREDSKO POSLOVANJE - prijemni štambilj - razlika između pečata i žiga - što označava urudžbeni broj - tko izrađuje pečate i žigove i tko im daje odobrenje za izradu - kakva je uloga min uprave u vezi žigova i pečata - za što se plaćaju upravne pristojbe JLPRS I SLUŽBENIČKI - koje su jedinice lokalne i područne samouprave i što je grad - koji je temeljni opći akt (statut) - mjesna samouprava i čime se uređuje - izvršna i predstavnička tijela, koja su - što se radi u upravnim tijelima, tko njima upravlja, i kako se i tko imenuje pročelnike - tko obavlja nadzor općih akata jlprs - kako se razrješuje gradonačelnik - povjerenik - tko obavlja poslove u državnim tijelima - lake i teške povrede službene dužnosti i kazne - uvjeti za prijam u državnu službu - zapreke za prijam u državnu lsužbu - služba na određeno - ocjenjivanje službenika i ocjene - načini prestanka državne službe - kako se može koristiti godišnji odmor EU - predpristupna pomoć za RH - razlika između predpristupnih programa i programa zajednice - proračun POSEBNI DIO – FINANCIJE - zadaci – prijedlog proračuna, rebalans proračuna, izvješće proračuna, obračun plaće - koji su županijski porezi - kako se obračunava porez na cestovna motorna vozila - koji su državni porezi - tko je obveznik podnošenja prijave poreza na dohodak - tko je obveznik poreza na dobit - temeljna zadaća HNB
  4. Jel bi bila ljubazna pa podijelila svoja iskustva? Unaprijed hvala!
  5. jel bi bila ljubazna pa podijelila svoja iskustva? Hvala unaprijed!
  6. I koliko je trajalo?Pretpostavljam cijeli dan? Hvala puno i cestitke!!
  7. Pretpotavljam da nakon 1.1.2012. pitaju po novom ZUS-u, a do tad po starom.Mene su prijavili pocetkom 10.mj. i dobila sam poziv za 19.11., tako da mozda upadnes i prije nove.
  8. Lijepo, najljepše molim kolege koji su bili ili jos uvijek jesu na ispitu, da nam jave svoje dojmove, pitanja, savjete...svakako sve sto bi moglo biti od pomoci. ja sam dobila poziv za 19.11. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija